Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Érdekességek

Óriási szenzáció! 2000 tojásból készült a világ legnagyobb eredeti Sacher-tortája

Óriási szenzáció! 2000 tojásból készült a világ legnagyobb eredeti Sacher-tortája Ljubljana
Ljubljanában, a nagy sikerű Bécs-napok keretében sütötték meg a világ legnagyobb, eredeti recept szerint készült Sacher-tortáját – amelyet természetesen nyomban fel is faltak.

Az első Sacher-torta történetét ismerve talán senki sem fogadott volna rá, hogy ez az édesség ekkora világsiker lesz. A sütemény megalkotója, Franz Sacher ugyanis még csak szakácsinas volt, amikor először elkészítette. Miután a főszakács váratlan betegsége miatt Metternich herceg ráparancsolt, hogy vegye át a konyha vezetését, és ne merje szégyenben hagyni a desszerttel a vacsoravendégei előtt, az ifjú Franz valószínűleg reszketve várta, mit szólnak majd a magas rangú hölgyek és urak a kreálmányához. A torta akkor is, és azóta is folyamatosan sikert arat – utoljára éppen tegnap, a szlovén fővárosban.

A 2016. szeptember 19. és 21. között Ljubljanában megrendezett Bécs-napok záróeseménye és egyben legjobban várt közönségattrakciója ugyanis a világ legnagyobb, eredeti recept szerint készült Sacher-tortájának felvágása volt.

Az Original Sacher-Torten Manufaktur cukrászai Bécsből érkeztek, hogy frissen készíthessék el összesen 2.000 tojás, 50 kg liszt és vaj, 40 kg cukor, 45 kg jó minőségű csokoládé és 80 kg sárgabaracklekvár felhasználásával a süteményóriást. A 3,5 méter átmérőjű tortán összesen 24 órán át dolgoztak, ám ekkor még mindig hiányzott róla a 200 kg-nyi csokoládébevonat.

Ezt ugyanis csak szeptember 21-én este, a nagyközönség szeme láttára csorgatták rá a szlovén főváros híres Hármas hídja előtt kiállított süteményre. Az édesszájú érdeklődők természetesen meg is kóstolhatták a rekordkísérlet eredményét, az eredeti bécsi Sacher-tortát, amelynek pontos receptjét 1832, feltalálásának éve óta titokként őrzik.

Az eredeti Sacher-tortát bárki megkóstolhatja Bécsben, a Hotel Sacher Wienben. Az osztrák főváros egyik legfontosabb jelképének tartott sütemény 2005-ben a Bécsi turisztikai díjat is elnyerte, egy társaságba kerülve olyan hírességekkel, mint a Bécsi Filharmonikusok vagy a Bécsi Fiúkórus.

Sacher-torta recepteket itt találsz >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.