Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Lehet, hogy szerte a világon készítenek pizzát, de csak egyféle igazi nápolyi pizza van: az, amelynek elkészítési módját nyolc fõ- és hat alckikkelyben írta elõ Olaszország.

A szabályok kemények: megadják a pizza alakját, magasságát, a feltéteket, sõt még azt a módot is, ahogyan az olívaolajat rá kell önteni a tetejére.



Ahogy

Alfredo Folliero

, az

EU Hagyományos Pizzakészítõk Szövetségének képviselõje

fogalmazott: "pizzát készíteni mûvészet, szenvedély kell hozzá".



A tészta "lágy, nyúlós, de nem ragadós" kell, hogy legyen, legalább hat órát kell pihentetni, majd keleszteni, tökéletes kör alakúra kell formázni - szigorúan csak kézzel. A pizza közepe nem lehet magasabb egyharmad centiméternél, szélei pedig legfeljebb 2 centiméter vastagok lehetnek.



A hagyományõrzõ pizzakészítõk úgy tartják, csak háromféle nápolyi pizza van: a

Marinara

hagymával és oreganóval, a

Margherita

bazsalikommal, paradicsommal és a déli Appeninekbõl származó sajttal, az

extra Margherita

pedig campaniai bölénymozzarellával készül.


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.