Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Finomfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Lehet, hogy szerte a világon készítenek pizzát, de csak egyféle igazi nápolyi pizza van: az, amelynek elkészítési módját nyolc fõ- és hat alckikkelyben írta elõ Olaszország.

A szabályok kemények: megadják a pizza alakját, magasságát, a feltéteket, sõt még azt a módot is, ahogyan az olívaolajat rá kell önteni a tetejére.



Ahogy

Alfredo Folliero

, az

EU Hagyományos Pizzakészítõk Szövetségének képviselõje

fogalmazott: "pizzát készíteni mûvészet, szenvedély kell hozzá".



A tészta "lágy, nyúlós, de nem ragadós" kell, hogy legyen, legalább hat órát kell pihentetni, majd keleszteni, tökéletes kör alakúra kell formázni - szigorúan csak kézzel. A pizza közepe nem lehet magasabb egyharmad centiméternél, szélei pedig legfeljebb 2 centiméter vastagok lehetnek.



A hagyományõrzõ pizzakészítõk úgy tartják, csak háromféle nápolyi pizza van: a

Marinara

hagymával és oreganóval, a

Margherita

bazsalikommal, paradicsommal és a déli Appeninekbõl származó sajttal, az

extra Margherita

pedig campaniai bölénymozzarellával készül.


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.