Mákos guba  recept
Mákos guba
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lehet, hogy szerte a világon készítenek pizzát, de csak egyféle igazi nápolyi pizza van: az, amelynek elkészítési módját nyolc fõ- és hat alckikkelyben írta elõ Olaszország.

A szabályok kemények: megadják a pizza alakját, magasságát, a feltéteket, sõt még azt a módot is, ahogyan az olívaolajat rá kell önteni a tetejére.



Ahogy

Alfredo Folliero

, az

EU Hagyományos Pizzakészítõk Szövetségének képviselõje

fogalmazott: "pizzát készíteni mûvészet, szenvedély kell hozzá".



A tészta "lágy, nyúlós, de nem ragadós" kell, hogy legyen, legalább hat órát kell pihentetni, majd keleszteni, tökéletes kör alakúra kell formázni - szigorúan csak kézzel. A pizza közepe nem lehet magasabb egyharmad centiméternél, szélei pedig legfeljebb 2 centiméter vastagok lehetnek.



A hagyományõrzõ pizzakészítõk úgy tartják, csak háromféle nápolyi pizza van: a

Marinara

hagymával és oreganóval, a

Margherita

bazsalikommal, paradicsommal és a déli Appeninekbõl származó sajttal, az

extra Margherita

pedig campaniai bölénymozzarellával készül.


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.