Tudjuk, hogy szerelmesek vagyunk. És épp ezért azzal is tisztában vagyunk, hogy jelenleg rózsaszín szemüveget hordunk. És ez nem baj, nem is ellenkezünk, mert jó ez az állapot.
És hogy más is rózsaszínben lássa a világot - vagy mert a rózsaszín szemüvengünk létezését szeretnénk jelezni, rózsaszín vacsorát álmodunk. Jelzés is lehet, természetesen. Illetve nagyon jó játék...
Kreativitás a konyhában. Gasztronómiai erőpróba. Erőlködés nélkül. Szívből. Szív küldi szívnek. Szívesen. Ráadásul a következő menü elkészítése beleféred egy szűk órácskába...
Ez még csak olyan hangulatoldás. Rákészülés. Elengedjük a nap eseményeit, elfelejtjük a munkát, a feladatokat... egyszerűen megérkezünk. Erre tökéletes a dél-francia kir vagy a kicsit ütősebb ananászos daiquiri...
Amikor az aperitif már félig elfogyott, elő lehet rukkolni néhány apró falattal. Ez a felcsigázás, vagyis felhívás keringőre. A rákészülés utáni ráhangolódás...
Mivel nem ez az este fénypontja, elég, ha 5 percet szánunk rá. Piros kaviárt veszünk, kevés tejföllel, pár csepp citromlével összekeverjük, és pirítósra kenve kínáljuk. Ha van időnk, természetesen süthetünk blinit, vagyis orosz palacsintalepénykéket, ezen még finomabb ez az amúgy görög finomság, a tarama.
Akinek 10 perce is akad az előételre... készítsen ráksalátát. Enyhén sós forró vízben főzze meg a rákokat, majd tejföl, tejszín, pici ketchup, rózsabors, só, citrom, esetlegesen kevés vérnarancslé keverékében forgassa meg. Ananászkocka (jól asszimilálódik) és/vagy gránátalma (teljességgel női szimbólum!!!!) húsával elkeverve kínáljuk.
Ha a halas vonalat követjük, akkor a rózsaszín megköveteli a gyönyörű lazacot. Ezt kevés citromlével és színes borssal ízesítjük, természetesen kis sót és citromot is adunk hozzá, majd néhány perc alatt megsütjük. Céklával bolondított krumplipürével tálaljuk.
Ha a hús jobban beválik, akkor a rozé kacsamell lesz a nyerő. A rózsaszín kedvéért lehetne párolt fehér- és lilakáposzta a köret...
Ha a keresőbe a finom, gyors és rózsaszín kulcsszavakat ütötted be, akkor nagyon jó hírünk van. Brutálisan finom desszerteket készíthetsz eperből vagy málnából. A fagyasztott gyümölcsöt félig felengeded, kis cukorral, vaníliás cukorral meghinted, majd tejföllel összekevered. Keményre felvert tejszínnel összeforgatod, ha kedved van, pár babapiskótát beleszurkálhatsz a krémbe, de anélkül is rendben lesz.
A puncspuding is nyerő, de időhiányban szenvedők a puncsos minyont is bevállalhatják.
Feltétlenül rosé. Mi más? A vacsora végére pedig egy üveg behűtött rosé pezsgő!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.