Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Érdekességek

Újabb hazai siker! Magyar tagokat választottak a legjobb sajtmesterek közé

Mondial du Fromage
Bár még a hazai induló sajtok megmérettetése csak most kezdődik, máris óriási dicsőséget hozott Magyarország számára a Mondial du Fromage, vagyis a világ legrangosabb sajtversenye: először választott magyarokat tagjai közé az egyik legfontosabb szervezet.

A Párizs melletti Tours városában június 11-13. között tartandó Mondial du Fromage-on ünnepélyes keretek között tagjai közé választotta Guilde Internationale des Fromagers, azaz a Sajtmesterek Nemzetközi Céhe Gábossy Ádámot és Gábossy Árpádot, a neves SZEGA Camembert Kft. két vezetőjét. Ezáltal megkapták a jogot arra, hogy megalapítsák a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének Magyar Páholyát.

Gábossy Ádám
Gábossy Ádám

„Hatalmas öröm ez számunkra, hiszen a Sajtmesterek Nemzetközi Céhe a világ legnagyobb, a sajtok népszerűsítésével foglalkozó szervezete, amely kizárólag olyan személyeket választ tagjai közé, akik sokat tettek a sajtkultúráért. Büszke vagyok, hogy az édesapám által alapított, egy ideje általam vezetett, elsősorban a sajtokra és ínyenc élelmiszerekre fókuszáló cégünk megfelelt a szervezet szigorú kritériumainak. Mindenekelőtt azzal vívtuk ki a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elismerését, hogy immár négy esztendeje, minden évben megrendezzük a Nemzetek Sajtversenyét, ezáltal megismertetjük a nagyközönséget a legkülönlegesebb magyar és nemzetközi sajtokkal. Ebbéli törekvéseinket a későbbiekben is folytatjuk, azzal kiegészítve, hogy nemzetközi szinten is szeretnénk a magyar sajtokat népszerűsíteni ” – mondta Gábossy Ádám, a SZEGA Camembert Kft. ügyvezetője.
Kiváló alkalom erre az éppen most zajló Mondial du Fromage nemzetközi sajtkiállítás és vásár, ahol a közönséget és a szakmai résztvevőket az elegáns magyar stand, de leginkább a finomabbnál finomabb hazai sajtkülönlegességek is rabul ejtik.

A magyar stand
A magyar stand

„Minden várakozást felülmúlóan pozitív a magyar sajtok fogadtatása, rendkívüli az érdeklődés, azonban szomorú számomra, hogy szinte mindenki azt mondja: a magyar bort ismeri, de a magyar sajtot egyáltalán nem. Ám mivel roppant nyitottak a hazai termékekre, ezért úgy gondolom: hatalmas lépést tehetünk azért, hogy a magyar sajtok ismertebbé váljanak. Negyven évvel ezelőtt az olaszok ütöttek rést a francia piacon, és azóta egyre jobban szeretik, kipróbálják az újdonságokat, ezért biztos vagyok abban, hogy a mi sajtjainkat is megkedvelik” – magyarázta Gábossy Ádám.

Az avatás
Az avatás

A Mondial du Fromage versenye hétfő este zárul, akkor derül ki, miként szerepeltek a magyar készítmények a megmérettetésen. Most minden eddiginél erősebb a mezőny, kétszer annyi – mintegy 600 – versenyző nevezett, mint a tavalyi évben, és új szereplőként Brazília és Japán is megjelent a nagy sajtgyártók között.

A Sajtmesterek Nemzetközi Céhének medálja
A Sajtmesterek Nemzetközi Céhének medálja

„Úgy gondolom, igazán nívós sajtokkal indulunk a versenyen, zászlóshajónknak a Ranoldert tartom, amely a tavalyi évben Magyarországon a Nemzetek Sajtversenyének győztese lett. Épp ez az esemény indított el bennünket a mostani világversenyre, hiszen akkor vendégül láttuk hazánkban a Roland Bartélemyt – a világ egyik legismertebb sajtmesterét és sajtlovagját –, akit lenyűgözött a Ranolder ízvilága, és az ő javaslatára, illetve meghívására neveztünk a Mondial du Fromage-ra. Nagyon bízom benne, hogy hasonlóan jól szerepelünk a mostani világversenyen is, hiszen ezzel felkerülhetünk a világ sajt térképére” – tette hozzá Gábossy Ádám.

5 ÉTKEZÉSI SZOKÁS, AMI FURCSA A MAGYAROKNAK >>>
ÍGY ÉLTE MEG SZÉLL TAMÁS A BOCUSE D’ORT - NÉGYRÉSZES SOROZAT A MAGYAR CSAPATRÓL >>>
MAGYAR ÉTTEREMTULAJDOST HÍVOTT MEG STING A TOSZKÁN BIRTOKÁRA! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.