A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Érdekességek

Ha ilyet vettél, vidd vissza! Szalmonellás nápolyit vont ki a forgalomból a Nébih

Nápolyi, a nem nápolyi édesség
Szalmonella-fertőzés gyanúja miatt hívta vissza a gyártó az egyik népszerű, saját márkás nápolyiját - adta hírül a Nébih.

Újabb termékvisszahívásról adott hírt a Nébih: a Lidl sajátmárkás, Bosznia-Hercegovinában gyártott nápolyija szalmonellafertőzött lehet. Aki a lenti termékből vásárolt, azt semmiképp ne fogyassza el! A nápolyi bármelyik Lidl üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik.

A legfontosabb információk a termékről:

Termék megnevezése:

  • Tastino Töltött ostya, kakaós 800 g
  • Tastino Töltött ostya, mogyorós 800 g

Gyártó: Pak Rampart d.o.o (Bosznia-Hercegovina)

Kép a termékekről:

Minőségmegőrzési idő: minden tétel!

A szalmonella fertőzés tünetei

A szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges. A szalmonella az élővilágban nagyon gyakori, az egészségesnek látszó élőlények (rovarok, hüllők, madarak, emlősök és az ember) bélrendszerében is előfordul. A kórokozó a beteg vagy tünetmentes fertőzött személy vagy állat székletével, illetve tojással kerül a külvilágba. A levágott állatok húsán is előfordul. Leggyakrabban a nyers vagy nem eléggé átsült hús és tojásételek közvetítik a kórokozót, de gyakorlatilag bármilyen ételre rákerülhet külső szennyezéssel, nyersanyagról, eszközről, személyről vagy állatról. A szalmonella baktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetűekre különösen veszélyes lehet. A fertőzötteknél nem minden esetben lépnek fel panaszok. Mind a tünetmentes fertőzöttek, mind a gyógyult betegek egy ideig még üríthetik a baktériumot. Ha valaki beteg vagy vele egy háztartásában élő személy megbetegedett, különösen ügyeljen az alapos kézmosásra, kézfertőtlenítésre.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.