"Tisza-tavi és hortobágyi emberként szívügyünknek tekintjük az ötvenedik évfordulót. A jeles alkalom kapcsán már korábban a fejünkben volt egy ötlet annak érdekében, hogy kellő figyelmet szenteljünk az ünnepnek. Természetesen választhattunk volna valamilyen emblematikusabb ételt is, azonban úgy éreztük, fiatalosabb megközelítésben kell gondolkodnunk, így maradtunk a street foodnál. Jancsa Janival közösen azt szerettük volna, ha a Tisza-tó és a Hortobágyi Nemzeti Park 50. évfordulójának a híre olyan fiatalokhoz is eljutna, akik nem ismerik ezt a vidéket" - mondta el a szoljon.hu-nak Barabás Csaba Heinz, a hamburgerek egyik ötletgazdája.
Az étel tervezésekor arra fókuszáltak, hogy hogy környékbeli alapanyagokat, ízeket, szokásokat és bevált elemeket gondoljanak újra.
"A Tisza-tó 50 elnevezésű hamburgerbe halászléketchupot, fűszerezett süllőhúspogácsát, harcsahaltepertőt, füstölt tejfölt, római salátát és egy apró titkot tettünk. A hortobágyi 50-es hamburgernél pedig visszatértünk az alapokhoz: ebben ugyanis Hortobágy Angus marhahúspogácsa található grillezett kecskesajttal, áfonyás BBQ-szósszal, salátával és kovászos uborkával" - mesélte Csaba, hozzátéve, hogy a burgerek nem hagyományos hamburgerbuciban vannak, hanem kovászos tésztájú cipóban.
Eddigi tapasztalataink alapján a Hortobágyi Nemzeti Park burgere népszerűbb, abból közel 200-at készítenek hetente. Az a tevük, hogy kissé átalakítva ősszel és télen is étlapon tartják ezt a két gourmet fogást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.