Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Zsemlegombóc
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Érdekességek

Elképesztő fogással ünneplik a Tisza-tó 50. születésnapját!

Elképesztő burgerrel ünneplik a Tisza-tó 50. születésnapját!
Idén 50 éves a Tisza-tó és az ennek helyet adó Hortobágyi Nemzeti Park is. A félévszádos jubileumot a fesztiválok és programok mellett helyi finomságokkal is ünneplik a helyiek: ilyen például a Tisza-tó 50 és a Hortobágyi Nemzeti Park 50 hamburger. A két nem mindennapi, magyarosra hangolt burger-csodát Barabás Csaba Heinz és Jancsa Jani streed food szakértő alkotta meg, Tiszafüreden.

"Tisza-tavi és hortobágyi emberként szívügyünknek tekintjük az ötvenedik évfordulót. A jeles alkalom kapcsán már korábban a fejünkben volt egy ötlet annak érdekében, hogy kellő figyelmet szenteljünk az ünnepnek. Természetesen választhattunk volna valamilyen emblematikusabb ételt is, azonban úgy éreztük, fiatalosabb megközelítésben kell gondolkodnunk, így maradtunk a street foodnál. Jancsa Janival közösen azt szerettük volna, ha a Tisza-tó és a Hortobágyi Nemzeti Park 50. évfordulójának a híre olyan fiatalokhoz is eljutna, akik nem ismerik ezt a vidéket" - mondta el a szoljon.hu-nak Barabás Csaba Heinz, a hamburgerek egyik ötletgazdája.

Barabás Csaba Heinz, a hamburgerek egyik ötletgazdája.(Fotó: Szoljon.hu / Nagy Balázs)
Barabás Csaba Heinz, a hamburgerek egyik ötletgazdája.(Fotó: Szoljon.hu / Nagy Balázs)

Az étel tervezésekor arra fókuszáltak, hogy hogy környékbeli alapanyagokat, ízeket, szokásokat és bevált elemeket gondoljanak újra.

"A Tisza-­tó 50 elnevezésű hamburgerbe halászléketchupot, fűszerezett süllőhúspogácsát, harcsahaltepertőt, füstölt tejfölt, római salátát és egy apró titkot tettünk. A hortobágyi 50-es hamburgernél pedig visszatértünk az alapokhoz: ebben ugyanis Hortobágy Angus marhahúspogácsa található grillezett kecskesajttal, áfonyás BBQ-szósszal, salátával és kovászos uborkával" - mesélte Csaba, hozzátéve, hogy a burgerek nem hagyományos hamburgerbuciban vannak, hanem kovászos tésztájú cipóban.

Még harcsatepertő is van a Tisza-tó 50 nevű burgerben! (Fotó: Szoljon.hu / Nagy Balázs)
Még harcsatepertő is van a Tisza-tó 50 nevű burgerben! (Fotó: Szoljon.hu / Nagy Balázs)


Eddigi tapasztalataink alapján a Hortobágyi Nemzeti Park burgere népszerűbb, abból közel 200-at készítenek hetente. Az a tevük, hogy kissé átalakítva ősszel és télen is étlapon tartják ezt a két gourmet fogást.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.