Nem véletlen, hogy a vöröshagyma pucolásával járó kellemetlenség igen felkapott téma az interneten, hiszen aki ezzel az alapanyaggal dolgozik főzés közben, az szívesen megszabadulna a sírós körülményektől. Ha a tudományos oldalát vizsgáljuk ennek a kellemetlen reakciónak, akkor akkor azt kell tudni, hogy a hagyma aprítása során szulfoxidok és enzimek szabadulnak fel, amelyek kölcsönhatásba lépnek és egy különleges gázt alkotnak. Amikor ez a gáz a szemünkbe jut, az reakcióba lép a könnyel, és kénsavat, továbbá egyéb irritáló anyagokat termel. Ez a könnyezés kiváltó oka, aminek intenzitása attól függ, hogy milyen koncentrációban tartalmazza a hagyma ezeket az enizmeket - írja a Food&Wine.
Ha a búvárszemüveg vagy a szájban tartott víz nem hozta meg a kívánt eredményt, és ugyanúgy drámaira sikeredett a a hagyma aprítása, akkor próbáljátok ki az alábbi tanácsok valamelyikét:
Fogadjátok meg ezeket a tippeket, és az ebédkészítés vagy a hétvégi bográcsozás biztosan nem fullad sírásba már az elején.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.