Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Imádják az internetezők azt a csinos boredukátort, aki TikTok csatornáján oszt meg mindenféle okosságot követőivel borozásról és az ahhoz kapcsolódó témákról. Egy friss videóban most arról beszélt, hogy miért ne dugjuk vissza a dugót a már felnyitott borospalackba, helyette inkább az alábbi pofonegyszerű megoldást javasolja a bor minőségének megőrzésére.

A TikTok-on @confidenceuncorked néven tartalmakat készítő fiatal boredukátor egyik igen népszerű videójában arról beszél, hogy amikor visszatesszük a dugót a már megnyitott borosüvegbe, a lehető legrosszabb megoldást választjuk, ha a bor minőségének megőrzése a cél. Mint mondja, már az üveg felnyitásának pillanatában rengeteg oxigént kap az ital, ezt a lezárásnál pedig csak még tovább fokozzuk, ami könnyen hazavághatja kedvenc nedűnk ízét.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

Ennek az az oka, hogy az oxigén könnyen megváltoztathatja a bor szerkezetét, aminek a vége akár oxidációt is eredményezhet. Mint ahogyan az a videóban is jól látható, a boredukátor azt javasolja, hogy az oxigén arányának csökkentésére vegyünk elő egy befőttes üveget, majd miután átöntöttük abba a maradék bort, zárjuk le légmentesen. Nem kell feltétlenül befőttesüveget használni, a lényeg, hogy légmentesen zárjon.

Nem kizárt, hogy sokan találkoztam már ezzel a problémával, ugyanis a videóban elhangzott tanács akkor sikert aratott a népszerű videós platformon, hogy rövid idő alatt több mint 205 ezer kedvelést, 2900 komment, és közel 3 milliós megtekintést generált. Szóval, ha ti sem szeretnétek, hogy a korábbról megmaradt drága bor a lefolyóban végezze, akkor próbáljátok ki ezt a trükköt.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.