Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Érdekességek

Visszanyomod a dugót a nyitott borosüvegbe? Ne tedd, inkább fogj egy befőttesüveget

Borosüveg /Fotó: Shutterstock
Imádják az internetezők azt a csinos boredukátort, aki TikTok csatornáján oszt meg mindenféle okosságot követőivel borozásról és az ahhoz kapcsolódó témákról. Egy friss videóban most arról beszélt, hogy miért ne dugjuk vissza a dugót a már felnyitott borospalackba, helyette inkább az alábbi pofonegyszerű megoldást javasolja a bor minőségének megőrzésére.

A TikTok-on @confidenceuncorked néven tartalmakat készítő fiatal boredukátor egyik igen népszerű videójában arról beszél, hogy amikor visszatesszük a dugót a már megnyitott borosüvegbe, a lehető legrosszabb megoldást választjuk, ha a bor minőségének megőrzése a cél. Mint mondja, már az üveg felnyitásának pillanatában rengeteg oxigént kap az ital, ezt a lezárásnál pedig csak még tovább fokozzuk, ami könnyen hazavághatja kedvenc nedűnk ízét.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

Ennek az az oka, hogy az oxigén könnyen megváltoztathatja a bor szerkezetét, aminek a vége akár oxidációt is eredményezhet. Mint ahogyan az a videóban is jól látható, a boredukátor azt javasolja, hogy az oxigén arányának csökkentésére vegyünk elő egy befőttes üveget, majd miután átöntöttük abba a maradék bort, zárjuk le légmentesen. Nem kell feltétlenül befőttesüveget használni, a lényeg, hogy légmentesen zárjon.

Nem kizárt, hogy sokan találkoztam már ezzel a problémával, ugyanis a videóban elhangzott tanács akkor sikert aratott a népszerű videós platformon, hogy rövid idő alatt több mint 205 ezer kedvelést, 2900 komment, és közel 3 milliós megtekintést generált. Szóval, ha ti sem szeretnétek, hogy a korábbról megmaradt drága bor a lefolyóban végezze, akkor próbáljátok ki ezt a trükköt.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.