Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Imádják az internetezők azt a csinos boredukátort, aki TikTok csatornáján oszt meg mindenféle okosságot követőivel borozásról és az ahhoz kapcsolódó témákról. Egy friss videóban most arról beszélt, hogy miért ne dugjuk vissza a dugót a már felnyitott borospalackba, helyette inkább az alábbi pofonegyszerű megoldást javasolja a bor minőségének megőrzésére.

A TikTok-on @confidenceuncorked néven tartalmakat készítő fiatal boredukátor egyik igen népszerű videójában arról beszél, hogy amikor visszatesszük a dugót a már megnyitott borosüvegbe, a lehető legrosszabb megoldást választjuk, ha a bor minőségének megőrzése a cél. Mint mondja, már az üveg felnyitásának pillanatában rengeteg oxigént kap az ital, ezt a lezárásnál pedig csak még tovább fokozzuk, ami könnyen hazavághatja kedvenc nedűnk ízét.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

Ennek az az oka, hogy az oxigén könnyen megváltoztathatja a bor szerkezetét, aminek a vége akár oxidációt is eredményezhet. Mint ahogyan az a videóban is jól látható, a boredukátor azt javasolja, hogy az oxigén arányának csökkentésére vegyünk elő egy befőttes üveget, majd miután átöntöttük abba a maradék bort, zárjuk le légmentesen. Nem kell feltétlenül befőttesüveget használni, a lényeg, hogy légmentesen zárjon.

Nem kizárt, hogy sokan találkoztam már ezzel a problémával, ugyanis a videóban elhangzott tanács akkor sikert aratott a népszerű videós platformon, hogy rövid idő alatt több mint 205 ezer kedvelést, 2900 komment, és közel 3 milliós megtekintést generált. Szóval, ha ti sem szeretnétek, hogy a korábbról megmaradt drága bor a lefolyóban végezze, akkor próbáljátok ki ezt a trükköt.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.