A TikTok-on @confidenceuncorked néven tartalmakat készítő fiatal boredukátor egyik igen népszerű videójában arról beszél, hogy amikor visszatesszük a dugót a már megnyitott borosüvegbe, a lehető legrosszabb megoldást választjuk, ha a bor minőségének megőrzése a cél. Mint mondja, már az üveg felnyitásának pillanatában rengeteg oxigént kap az ital, ezt a lezárásnál pedig csak még tovább fokozzuk, ami könnyen hazavághatja kedvenc nedűnk ízét.
@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling
Ennek az az oka, hogy az oxigén könnyen megváltoztathatja a bor szerkezetét, aminek a vége akár oxidációt is eredményezhet. Mint ahogyan az a videóban is jól látható, a boredukátor azt javasolja, hogy az oxigén arányának csökkentésére vegyünk elő egy befőttes üveget, majd miután átöntöttük abba a maradék bort, zárjuk le légmentesen. Nem kell feltétlenül befőttesüveget használni, a lényeg, hogy légmentesen zárjon.
Nem kizárt, hogy sokan találkoztam már ezzel a problémával, ugyanis a videóban elhangzott tanács akkor sikert aratott a népszerű videós platformon, hogy rövid idő alatt több mint 205 ezer kedvelést, 2900 komment, és közel 3 milliós megtekintést generált. Szóval, ha ti sem szeretnétek, hogy a korábbról megmaradt drága bor a lefolyóban végezze, akkor próbáljátok ki ezt a trükköt.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.