Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sokan azt gondolják, hogy nagy munka nekiállni egy halas ételnek. Igen, biztos van olyan is, de most megmutatom, hogyan készül el nagyon egyszerűen, gyorsan egy isteni finom pisztráng.

Mint a legtöbbeknél, nálunk is a vacsora az az étkezés, ahol együtt a család, ezért szeretem megadni a módját. Ilyenkor szépen megterítek, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, és igyekszem minél finomabb ételt tenni az asztalra.

A vacsoránál fontos az is, hogy aránylag gyorsan tartalmas, de mégis könnyű étel készüljön.

A hal ebből a szempontból egy főnyeremény, ezért aztán elég sűrű vendégek a vízi jószágok a tányérunkon. Sokan azt gondolják, hogy nagy munka nekiállni egy halas ételnek. Igen, biztos van olyan is, de most megmutatom, hogyan készül el nagyon egyszerűen, gyorsan egy isteni finom pisztráng.

Citrommal sült pisztráng >>>


Próbálkoztam már többfajta sütéssel, kettő vált be igazán. Az egyik, hogy kerámia bevonatú serpenyőbe teszünk kicsi zsiradékot, és a halak mind a két oldalát kb. 8-10 percig sütjük (a receptképen ilyen látható). A másik pedig, hogy bő kókuszzsírban sütjük ki. Ilyenkor a vajat a belsejéből kihagyjuk, csak fűszerezzük.

Érdemes a hasukat hústűvel, vagy fogpiszkálóval összefogni, hogy a citrom ne essen ki belőlük.

A serpenyős verzió szaftosabb, a bő olajban sültek viszont ropogósabbak lesznek. Mind a kettő nagyon finom!

Friss zöldsalátával és citrommal tálalva, kiadós ebéd, vagy vacsora!

Házigazdánk cikkeit és receptjeit itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.