Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Néha bizony jól jön, ha tudunk magunkkal vinni a táskánkban valami elemózsiát. Ez lehet egy banán, vagy egy zsemle, de bizony a csokis keksz is sokszor jó szolgálatot tesz! Sőt! Ki ne örülne, amikor a dugóban araszol, megéhezik, és ott figyel egy kis dobozka, pár darab keksszel?
Hozzávalók:

(35 db kekszhez)

10 dkg tojás
12 dkg olvasztott kókuszzsír
5 dkg gesztenyeliszt
5 dkg kókuszliszt
10 dkg tápióka keményítő
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
4 dkg por eritrit
A krémhez:
8 dkg olvasztott kókuszzsír
10 dkg por eritrit
4 dkg kakaó
2 g vanilliapor
1 dl kókusztejszín (langyos)

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd hagyjuk hűvös helyen 1 órát pihenni. A pihentetés alatt a krém hozzávalóit egy tálba tesszük, és robotgéppel krémesre kikeverjük.

2. A tésztát két nylon között 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd a kívánt formákat kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.

3. Amikor kihűltek a korongok, krémmel összeragasztjuk őket.

Száraz, hűvös helyen tároljuk. 10 napig is eláll.

Hiszem, hogy minden jó, ami most van az életemben (család, egészség, szeretet), életmódom gyökeres változásának köszönhetem. Nem volt feltett szándékom vállalkozásba belekezdeni, de két csodás kislányom, Életem Párja és kollégáim segítségével elhivatottan osztom meg másokkal is tapasztalataimat, és próbálom a természetes táplálkozást és életmódot minél szélesebb körben megismertetni. "Mamma"-ként családomban és a pékségben is igyekszem a szeretetet és a biztonságot képviselni. Remélem, hogy itt is tudok tippekkel és receptekkel segíteni mindenkit, aki ételintoleranciával, autoimmun problémákkal küzd, vagy egyszerűen egy természetes életmódot szeretne követni.

Kiss Noémi
EhetemmMamma

Még több cikk és recept házigazdánktól itt> >>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.