Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Néha bizony jól jön, ha tudunk magunkkal vinni a táskánkban valami elemózsiát. Ez lehet egy banán, vagy egy zsemle, de bizony a csokis keksz is sokszor jó szolgálatot tesz! Sőt! Ki ne örülne, amikor a dugóban araszol, megéhezik, és ott figyel egy kis dobozka, pár darab keksszel?
Hozzávalók:

(35 db kekszhez)

10 dkg tojás
12 dkg olvasztott kókuszzsír
5 dkg gesztenyeliszt
5 dkg kókuszliszt
10 dkg tápióka keményítő
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
4 dkg por eritrit
A krémhez:
8 dkg olvasztott kókuszzsír
10 dkg por eritrit
4 dkg kakaó
2 g vanilliapor
1 dl kókusztejszín (langyos)

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd hagyjuk hűvös helyen 1 órát pihenni. A pihentetés alatt a krém hozzávalóit egy tálba tesszük, és robotgéppel krémesre kikeverjük.

2. A tésztát két nylon között 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd a kívánt formákat kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.

3. Amikor kihűltek a korongok, krémmel összeragasztjuk őket.

Száraz, hűvös helyen tároljuk. 10 napig is eláll.

Hiszem, hogy minden jó, ami most van az életemben (család, egészség, szeretet), életmódom gyökeres változásának köszönhetem. Nem volt feltett szándékom vállalkozásba belekezdeni, de két csodás kislányom, Életem Párja és kollégáim segítségével elhivatottan osztom meg másokkal is tapasztalataimat, és próbálom a természetes táplálkozást és életmódot minél szélesebb körben megismertetni. "Mamma"-ként családomban és a pékségben is igyekszem a szeretetet és a biztonságot képviselni. Remélem, hogy itt is tudok tippekkel és receptekkel segíteni mindenkit, aki ételintoleranciával, autoimmun problémákkal küzd, vagy egyszerűen egy természetes életmódot szeretne követni.

Kiss Noémi
EhetemmMamma

Még több cikk és recept házigazdánktól itt> >>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.