(35 db kekszhez)
10 dkg tojás
12 dkg olvasztott kókuszzsír
5 dkg gesztenyeliszt
5 dkg kókuszliszt
10 dkg tápióka keményítő
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
4 dkg por eritrit
A krémhez:
8 dkg olvasztott kókuszzsír
10 dkg por eritrit
4 dkg kakaó
2 g vanilliapor
1 dl kókusztejszín (langyos)
1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd hagyjuk hűvös helyen 1 órát pihenni. A pihentetés alatt a krém hozzávalóit egy tálba tesszük, és robotgéppel krémesre kikeverjük.
2. A tésztát két nylon között 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd a kívánt formákat kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük.
3. Amikor kihűltek a korongok, krémmel összeragasztjuk őket.
Száraz, hűvös helyen tároljuk. 10 napig is eláll.
Hiszem, hogy minden jó, ami most van az életemben (család, egészség, szeretet), életmódom gyökeres változásának köszönhetem. Nem volt feltett szándékom vállalkozásba belekezdeni, de két csodás kislányom, Életem Párja és kollégáim segítségével elhivatottan osztom meg másokkal is tapasztalataimat, és próbálom a természetes táplálkozást és életmódot minél szélesebb körben megismertetni. "Mamma"-ként családomban és a pékségben is igyekszem a szeretetet és a biztonságot képviselni. Remélem, hogy itt is tudok tippekkel és receptekkel segíteni mindenkit, aki ételintoleranciával, autoimmun problémákkal küzd, vagy egyszerűen egy természetes életmódot szeretne követni.
Kiss Noémi
EhetemmMamma
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.