A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Praktikus

Ettől a pofonegyszerű hozzávalótól soha többé nem lesz ragacsos a főtt rizs

A rizs olyan közkedvelt köret, ami szinte bármilyen sült hús vagy pörkölt mellé illik. Az elkészítése azonban sokszor okoz bosszúságot azoknak is, akiknek a legtöbb esetben olyan pergős lesz a végeredmény, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Azért, hogy a rizs textúrája minden esetben hibátlan legyen és ne érjen minket meglepetés, érdemes bevetni egy különlegesen hatékony konyhai praktikát.

Biztos veled is előfordult már, hogy a főtt rizs elkészítésénél bármennyire is igyekeztél mindent a recept szerint tenni, mégis a végeredmény ragadós, összeállt rizsköret lett. Azt biztosan tudod, hogy ennek a köretnek a hibátlan elkészítése leginkább az arányokon múlik. Azaz, egy csésze rizs két csésze vizet igényel, legyen szó barna- vagy a fehérrizs változatról. Ám ennek ellenére is könnyen hiba csúszhat a gépezetbe, s ilyenkor pedig az alapanyag minőségét szidjuk...

A rizs textúrája így minden esetben hibátlan lesz /Fotó: Shutterstock
A rizs textúrája így minden esetben hibátlan lesz /Fotó: Shutterstock

Azért, hogy elkerüljük a bosszúságot, nincs más dolgunk, mint egy teáskanálnyi frissen facsart citromlevet adni a rizs főzővízéhez. Lehet, hogy furcsán hangzik, de egyáltalán a főtt rizs egyáltalán nem veszi át a citrom savanykás ízét, viszont a végeredmény szép pergős rizs lesz - írja a The Daily Mail.

Tipp: a rizsszemeket mindig mosd/öblítsd át alaposan a főzés előtt, hiszen megszámlálhatatlan rizsfajtát különböztetünk meg egymástól. Ezeknek a fajtáknak az elkészítése sok esetben különbözik egymástól, ezért a főzés előtt mindig kövesd a csomagoláson található utasításokat, azok közül is leginkább a rizs és a víz arányára kell figyelni.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.