A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Praktikus

Ettől a fűszertől lesz pikáns a krumplipüré: sült kolbászok mellé ilyen a tökéletes köret

A rántott hús vagy a fasírt szinte elképzelhetetlen krumplipüré nélkül. Bármennyire is egyszerű köretnek tűnik, könnyű elrontani és csak kevesen készítenek igazán selymes és finom burgonyapürét. A klasszikus verzió azonban remekül variálható és ízesíthető. Mutatjuk, mit próbálj ki!

A krumplipürét nemcsak a gyerekek szeretik, hiszen ha jól van elkészítve, akkor nincs olyan frissen sült, ami mellé ne lehetne kínálni. A krumplipürét sokan sokféleképpen készítik: van aki vajat tesz bele, más tejszínnel krémesíti, míg akadnak olyanok is, akik szerint egy leheletnyi szerecsendió ad igazán különleges ízt ennek a pofonegyszerű köretnek. Nemcsak az ízesítésen, hanem bizony az alapanyagokon is sok múlik, hiszen ha rossz a krumpli, akkor a püré sem lesz jó.

Adj mustárt a krumplipüréhez és igazán pikáns lesz a köreted
Adj mustárt a krumplipüréhez és igazán pikáns lesz a köreted

Tegyél mustárt a krumplipürébe

Ha szeretnél valami extra csavart adni a krumplipüréhez és kipróbálnál valami új ízvilágot, akkor fűszerezd mustárral! Érdemes a sima sárga vagy dijoni mustárt választani és semmiképp ne a magos verziót, ugyanis az kellemetlen textúrát kölcsönözhet a pürének. A mustárból ráadásul nem is kell sokat használni, elsőre mindenképp csak egy kávéskanálnyit adjunk a püréhez és csak akkor növeljük a mennyiséget, ha még pikánsabbra szeretnénk készíteni a köretünket.

A mustárral felturbózott krumplipüré remekül illik sültek, kiváltképp sült kolbászok mellé – olvasható a Daily Mealen.

Borítókép: Shutterstock

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.