Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Érdekességek

Oscar-alakú füstölt lazac, csirkehúsos pite, Brad Pitt pezsgője – ez volt a menü az Oscar-gálán

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban kiosztották az idei év Oscar-díjait. Az esemény természetesen nemcsak a filmekről szólt, hanem a sztárokról, az általuk viselt ruha- és ékszerkölteményekről – no és persze az ételekről.

Hollywood mindig hírnevéhez méltón ünnepel, nem volt ez másképp idén sem. A díjak kiosztása után a sztárok késő esti vacsorán engedhették ki a gőzt. Az ételekről most is az osztrák–amerikai veterán sztárséf, Wolfgang Puck gondoskodott, aki minden évben igyekszik kielégíteni a sztárok igényeit az előételektől kezdve egészen a desszertekig, úgy, hogy minden menüelembe egy cseppnyi csillogást visz.

Íme, egy kis ízelítő ebből a fantasztikus világból:


Puck, akinek a világ minden táján vannak éttermei, mintegy 115 szakácsot mozgatott az eseményen. A főmenü elkészítésével Elliot Grover brit szakácsot bízta meg. A csapat az 1500 vendég vacsorájához több mint 30 kiló wagyu mahahúst, 2000 tojást, egy mázsa burgonyát, 230 kiló csirkehúst és 180 kg füstölt lazacot használt fel.

Az est menüjében szerepelt többek között Wellington-bélszín, ropogós fish and chips, csirkehúsos pite szarvasgomba-reszelékkel, ötféle tészta, fűszeres tonhal, miso-szezám tölcsérben no és az egyik leglátványosabb elem, az Oscar-szobrocska formájú füstölt lazac maceszra tálalva.

Itt megnézheted a fantasztikusan szép – és minden bizonnyal nagyon finom – ételeket:

A sztárok mindezt rosé pezsgővel, a Fleur de Miravallal öblítették le. (A Château Miraval egyik társtulajdonosa Brad Pitt.) A közel 400 dollárba (kb. 147 ezer forintba) kerülő pezsgő már másodszor szerepel az Oscar-gálán, miután 2022-ben, hét év után a Piper-Heidsieck helyett az ünnepség hivatalos pezsgője lett. A felszolgált tételből mindössze évi 1000 palackot készítenek, a borászok elmondása szerint krémes, selymes textúrájú ital, ami ízjegyeiben citromfüvet, mogyorót és csonthéjas gyümölcsöket idéz.

Nyitókép: wpcatering/Instagram

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.