Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Érdekességek

Oscar-alakú füstölt lazac, csirkehúsos pite, Brad Pitt pezsgője – ez volt a menü az Oscar-gálán

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban kiosztották az idei év Oscar-díjait. Az esemény természetesen nemcsak a filmekről szólt, hanem a sztárokról, az általuk viselt ruha- és ékszerkölteményekről – no és persze az ételekről.

Hollywood mindig hírnevéhez méltón ünnepel, nem volt ez másképp idén sem. A díjak kiosztása után a sztárok késő esti vacsorán engedhették ki a gőzt. Az ételekről most is az osztrák–amerikai veterán sztárséf, Wolfgang Puck gondoskodott, aki minden évben igyekszik kielégíteni a sztárok igényeit az előételektől kezdve egészen a desszertekig, úgy, hogy minden menüelembe egy cseppnyi csillogást visz.

Íme, egy kis ízelítő ebből a fantasztikus világból:


Puck, akinek a világ minden táján vannak éttermei, mintegy 115 szakácsot mozgatott az eseményen. A főmenü elkészítésével Elliot Grover brit szakácsot bízta meg. A csapat az 1500 vendég vacsorájához több mint 30 kiló wagyu mahahúst, 2000 tojást, egy mázsa burgonyát, 230 kiló csirkehúst és 180 kg füstölt lazacot használt fel.

Az est menüjében szerepelt többek között Wellington-bélszín, ropogós fish and chips, csirkehúsos pite szarvasgomba-reszelékkel, ötféle tészta, fűszeres tonhal, miso-szezám tölcsérben no és az egyik leglátványosabb elem, az Oscar-szobrocska formájú füstölt lazac maceszra tálalva.

Itt megnézheted a fantasztikusan szép – és minden bizonnyal nagyon finom – ételeket:

A sztárok mindezt rosé pezsgővel, a Fleur de Miravallal öblítették le. (A Château Miraval egyik társtulajdonosa Brad Pitt.) A közel 400 dollárba (kb. 147 ezer forintba) kerülő pezsgő már másodszor szerepel az Oscar-gálán, miután 2022-ben, hét év után a Piper-Heidsieck helyett az ünnepség hivatalos pezsgője lett. A felszolgált tételből mindössze évi 1000 palackot készítenek, a borászok elmondása szerint krémes, selymes textúrájú ital, ami ízjegyeiben citromfüvet, mogyorót és csonthéjas gyümölcsöket idéz.

Nyitókép: wpcatering/Instagram

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.