Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ezt az egyszerű, tepsis csirkét először egy csajos hétvégén ettem, ahol a barátnőm ezzel lepett meg minket ebédre. Mi csak pucoltunk és aprítottunk, aztán egyszer csak ez lett belőle. A világ legegyszerűbb étele, bármivel lehet fokozni: tehetünk bele céklát, répát, cukkinit. Kedvenc vendégváró ételem, hamar elkészül és mindig sikere van. Kínálhatunk mellé fokhagymás tejfölt, vagy tzatzikit, de akár friss salátát is.

Hozzávalók:

6 db nagyobb burgonya
4 fej lilahagyma
4 db fél csirkemell
6 nagyobb fej gomba
olívaolaj
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, negyedeljük. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a gombát pucoljuk és negyedeljük.

Az összes hozzávalót egy tepsibe öntjük, meglocsoljuk olívaolajjal majd ízlés szerint fűszerezzük és kézzel összeforgatjuk az egészet.

Alufóliával lefedjük, 200 fokon 20 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát és addig sütjük, amíg minden meg nem puhul és kicsit meg nem pirul a teteje.

A tejfölt kikeverjük apróra vágott fokhagymával, ezzel tálaljuk a zöldséges húst.

3 HOZZÁVALÓS RECEPT: TERIYAKI CSIRKE PILLANATOK ALATT >>>

12 ALAPÉTEL, AMIT MINDEN KEZDŐNEK ISMERNIE KELL >>>

Még több tanács, cikk, recept a Fapados főzőiskolában! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.