Ezt az egyszerű, tepsis csirkét először egy csajos hétvégén ettem, ahol a barátnőm ezzel lepett meg minket ebédre. Mi csak pucoltunk és aprítottunk, aztán egyszer csak ez lett belőle. A világ legegyszerűbb étele, bármivel lehet fokozni: tehetünk bele céklát, répát, cukkinit. Kedvenc vendégváró ételem, hamar elkészül és mindig sikere van. Kínálhatunk mellé fokhagymás tejfölt, vagy tzatzikit, de akár friss salátát is.
6 db nagyobb burgonya
4 fej lilahagyma
4 db fél csirkemell
6 nagyobb fej gomba
olívaolaj
fűszerek ízlés szerint
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, negyedeljük. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a gombát pucoljuk és negyedeljük.
Az összes hozzávalót egy tepsibe öntjük, meglocsoljuk olívaolajjal majd ízlés szerint fűszerezzük és kézzel összeforgatjuk az egészet.
Alufóliával lefedjük, 200 fokon 20 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát és addig sütjük, amíg minden meg nem puhul és kicsit meg nem pirul a teteje.
A tejfölt kikeverjük apróra vágott fokhagymával, ezzel tálaljuk a zöldséges húst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.