Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat - ezúttal egty olyan káprázatos rizstortát, amivel garantált a siker a következő szülinapon! Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Nagyon sok desszertben otthon vagyunk már itt a Fapadosban : megy a palacsinta, a madártej, a szőlőpite, a muffin, a tejbegríz - most lépjünk szintet, készítsünk egy tortát! Na, nem kell megijedni: egyszerű, szinte mindent összekeverős, sütőformába beöntős, majd megsütős süteményrőlvan szó, csak a végeredmény annyira csinos, hogy azt hihetnéd, szupermelós elkészíteni. Pedig nem!

Hozzávalók:

10 dkg rövid szemű rizs
4 dl tej
1 csipet só
50 dkg barack
20 dkg kristálycukor
3 db tojássárgája
vaj

A tetejére:
4 db tojásfehérje
1 csipet só
25 dkg kristálycukor

A rizst öblítsük le, majd keverjük a tejbe 1 csipet sóval együtt, forraljuk fel, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett, nehogy odakapjon, főzzük kb. 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul. Ha kész, húzzuk le a tűzről.

A sárga húsú őszibarackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, majd kaparjuk ki a fél barackok húsának egy részét, aprítsuk fel - kézzel vagy géppel! A felaprított barackhúst keverjük össze a kristálycukorral és a tojások sárgájával, majd forgassuk a tejberizsbe.

Vajazzunk ki egy kerek tűzálló tálat. Simítsuk a tálba a rizses keveréket, majd rakjuk ki a tetejét a cikkekre vágott barackokkal. Toljuk be a sütőbe, és süssük 190 fokon kb. 35 percig.

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval és a cukorral. A tojáshab 2/3-át simítsuk a tortára, a maradék habot pedig töltsük habzsákba, és nyomjuk a torta tetejére. Toljuk vissza a sütőbe 15 percre, amíg a hab kissé megbarnul.

még több zseniálisan egyszerű, fapados receptet találsz itt >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.