A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat - ezúttal egty olyan káprázatos rizstortát, amivel garantált a siker a következő szülinapon! Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Nagyon sok desszertben otthon vagyunk már itt a Fapadosban : megy a palacsinta, a madártej, a szőlőpite, a muffin, a tejbegríz - most lépjünk szintet, készítsünk egy tortát! Na, nem kell megijedni: egyszerű, szinte mindent összekeverős, sütőformába beöntős, majd megsütős süteményrőlvan szó, csak a végeredmény annyira csinos, hogy azt hihetnéd, szupermelós elkészíteni. Pedig nem!

Hozzávalók:

10 dkg rövid szemű rizs
4 dl tej
1 csipet só
50 dkg barack
20 dkg kristálycukor
3 db tojássárgája
vaj

A tetejére:
4 db tojásfehérje
1 csipet só
25 dkg kristálycukor

A rizst öblítsük le, majd keverjük a tejbe 1 csipet sóval együtt, forraljuk fel, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett, nehogy odakapjon, főzzük kb. 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul. Ha kész, húzzuk le a tűzről.

A sárga húsú őszibarackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, majd kaparjuk ki a fél barackok húsának egy részét, aprítsuk fel - kézzel vagy géppel! A felaprított barackhúst keverjük össze a kristálycukorral és a tojások sárgájával, majd forgassuk a tejberizsbe.

Vajazzunk ki egy kerek tűzálló tálat. Simítsuk a tálba a rizses keveréket, majd rakjuk ki a tetejét a cikkekre vágott barackokkal. Toljuk be a sütőbe, és süssük 190 fokon kb. 35 percig.

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval és a cukorral. A tojáshab 2/3-át simítsuk a tortára, a maradék habot pedig töltsük habzsákba, és nyomjuk a torta tetejére. Toljuk vissza a sütőbe 15 percre, amíg a hab kissé megbarnul.

még több zseniálisan egyszerű, fapados receptet találsz itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.