Nagyon sok desszertben otthon vagyunk már itt a Fapadosban : megy a palacsinta, a madártej, a szőlőpite, a muffin, a tejbegríz - most lépjünk szintet, készítsünk egy tortát! Na, nem kell megijedni: egyszerű, szinte mindent összekeverős, sütőformába beöntős, majd megsütős süteményrőlvan szó, csak a végeredmény annyira csinos, hogy azt hihetnéd, szupermelós elkészíteni. Pedig nem!
10 dkg rövid szemű rizs
4 dl tej
1 csipet só
50 dkg barack
20 dkg kristálycukor
3 db tojássárgája
vaj
A tetejére:
4 db tojásfehérje
1 csipet só
25 dkg kristálycukor
A rizst öblítsük le, majd keverjük a tejbe 1 csipet sóval együtt, forraljuk fel, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett, nehogy odakapjon, főzzük kb. 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul. Ha kész, húzzuk le a tűzről.
A sárga húsú őszibarackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, majd kaparjuk ki a fél barackok húsának egy részét, aprítsuk fel - kézzel vagy géppel! A felaprított barackhúst keverjük össze a kristálycukorral és a tojások sárgájával, majd forgassuk a tejberizsbe.
Vajazzunk ki egy kerek tűzálló tálat. Simítsuk a tálba a rizses keveréket, majd rakjuk ki a tetejét a cikkekre vágott barackokkal. Toljuk be a sütőbe, és süssük 190 fokon kb. 35 percig.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval és a cukorral. A tojáshab 2/3-át simítsuk a tortára, a maradék habot pedig töltsük habzsákba, és nyomjuk a torta tetejére. Toljuk vissza a sütőbe 15 percre, amíg a hab kissé megbarnul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.