Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ki mondta, hogy a konyhakész pizzatésztából csak pizzát lehet készíteni!? Ez a céklás lepény nem csak pofonegyszerű, de 35 perc alatt összedobhatod, és az íze is mennyei. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

2 db kisebb cékla
2 ek olívaolaj

40 dkg konyhakész pizzatészta
15 dkg tejföl
frissen őrölt bors
2 tk provence-i fűszerkeverék
1 fej lila hagyma
10 dkg feta sajt
1-2 ág friss rozmaring

Elkészítés:

1. A céklát tisztítsuk meg, hámozzuk meg, vékonyan karikázzuk fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a céklát, sózzuk meg, majd pirítsuk néhány percig.

2. A tésztát tekerjük ki, sütőpapírral együtt tegyük egy tepsibe. A tejfölt keverjük simára egy kevés sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A fűszeres tejföllel kenjük meg a tésztát.

3. Rendezzük el a tejföllel megkent tésztán a lecsepegtetett céklaszeleteket.

4. Hámozzuk meg és karikázzuk fel a lila hagymát, majd bontsuk gyűrűkre, és rendezzük el ezt is a tésztán. Süssük a lepényt 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig, majd vegyük ki.

5. Morzsoljuk rá a fetát, tépkedjük rá a friss rozmaring leveleit, és süssük aranyszínűre a lepényt a forró sütőben további 2-3 perc alatt.

6. Vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni, majd szeletekre vágva, friss salátával körítve tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: SZŐLŐS TEJPITE, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÜL A NYÁR SZUPERKEDVENCE, A TÖLTÖTT CUKKINI!>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: BÖGRÉS FASÍRTGOLYÓ SÜTŐBEN SÜTVE>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.