Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal
Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ki mondta, hogy a konyhakész pizzatésztából csak pizzát lehet készíteni!? Ez a céklás lepény nem csak pofonegyszerű, de 35 perc alatt összedobhatod, és az íze is mennyei. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

2 db kisebb cékla
2 ek olívaolaj

40 dkg konyhakész pizzatészta
15 dkg tejföl
frissen őrölt bors
2 tk provence-i fűszerkeverék
1 fej lila hagyma
10 dkg feta sajt
1-2 ág friss rozmaring

Elkészítés:

1. A céklát tisztítsuk meg, hámozzuk meg, vékonyan karikázzuk fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a céklát, sózzuk meg, majd pirítsuk néhány percig.

2. A tésztát tekerjük ki, sütőpapírral együtt tegyük egy tepsibe. A tejfölt keverjük simára egy kevés sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A fűszeres tejföllel kenjük meg a tésztát.

3. Rendezzük el a tejföllel megkent tésztán a lecsepegtetett céklaszeleteket.

4. Hámozzuk meg és karikázzuk fel a lila hagymát, majd bontsuk gyűrűkre, és rendezzük el ezt is a tésztán. Süssük a lepényt 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig, majd vegyük ki.

5. Morzsoljuk rá a fetát, tépkedjük rá a friss rozmaring leveleit, és süssük aranyszínűre a lepényt a forró sütőben további 2-3 perc alatt.

6. Vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni, majd szeletekre vágva, friss salátával körítve tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: SZŐLŐS TEJPITE, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÜL A NYÁR SZUPERKEDVENCE, A TÖLTÖTT CUKKINI!>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: BÖGRÉS FASÍRTGOLYÓ SÜTŐBEN SÜTVE>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.