Ki mondta, hogy a konyhakész pizzatésztából csak pizzát lehet készíteni!? Ez a céklás lepény nem csak pofonegyszerű, de 35 perc alatt összedobhatod, és az íze is mennyei. Érdemes kipróbálni!
2 db kisebb cékla
2 ek olívaolaj
só
40 dkg konyhakész pizzatészta
15 dkg tejföl
frissen őrölt bors
2 tk provence-i fűszerkeverék
1 fej lila hagyma
10 dkg feta sajt
1-2 ág friss rozmaring
1. A céklát tisztítsuk meg, hámozzuk meg, vékonyan karikázzuk fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a céklát, sózzuk meg, majd pirítsuk néhány percig.
2. A tésztát tekerjük ki, sütőpapírral együtt tegyük egy tepsibe. A tejfölt keverjük simára egy kevés sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A fűszeres tejföllel kenjük meg a tésztát.
3. Rendezzük el a tejföllel megkent tésztán a lecsepegtetett céklaszeleteket.
4. Hámozzuk meg és karikázzuk fel a lila hagymát, majd bontsuk gyűrűkre, és rendezzük el ezt is a tésztán. Süssük a lepényt 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig, majd vegyük ki.
5. Morzsoljuk rá a fetát, tépkedjük rá a friss rozmaring leveleit, és süssük aranyszínűre a lepényt a forró sütőben további 2-3 perc alatt.
6. Vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni, majd szeletekre vágva, friss salátával körítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.