Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: mustáros-rozmaringos csavart rudacska

Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Ma egy pofonegyszerű házi sós süti villámreceptjét osztjuk meg veletek. Tarts velünk - ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Bizton állítjuk, hogy a legnagyobb konyhai találmányok egyike a konyhakész tészták arzenálja: a kelt, a leveles, a vajas és - karácsony környékén - a mézeskalács tészta igen jó szolgálatot tesz akkor is, ha nem vagyunk éppen kezdők a sütésben, ha pedig igen, akkor egynesen életmentő! Mert például friss, meleg reggelit, uzsonnát tudunk készítni belőle, édeset és sósat is, vagy ropogós nasit az esti mozihoz - így:

HOZZÁVALÓK (kb. 12 darabhoz):

27 dkg konyhakész leveles tészta (1 csomag)
4 ek mustár
1/2 csokor friss rozmaring
2 ek reszelt parmezán

elkészítés:

1. A konyhakész leveles tésztát kicsomagoljuk, és kitekerjük a hozzá csomagolt sütőpapír segítségével. A tésztát óvatosan leválasztjuk a papírról, majd lazán visszatesszük, hogy később amikor csíkozzuk és csavarjuk, ne szakadjanak el a rudacskák. A tésztára kanalazzuk a mustárt, és a kanál hátával egyenletesen eloszlatjuk.

2. A friss rozmaringot megmossuk és megszárítjuk majd lecsipkedjük a leveleit, és éles késsel nagyon apróra vágjuk, és megszórjuk vele a mustárral megkent tésztát, majd meghintjük a reszelt parmezán 2/3-ával.

3. Keresztben félbehajtjuk a tésztát, majd éles késsel egyforma, kb. 1–1,5 cm vastag csíkokra vágjuk. És most jön a trükk: a két végénél fogva mecsavarjuk egy párszor a tésztacsíkokat, azután elrendezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és megzórjuk a maradék reszelt parmezánnal. Végül a ropogtatnivalót a 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

MÉG TÖBB FAPADOS RECEPT ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.