Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Ma egy pofonegyszerű házi sós süti villámreceptjét osztjuk meg veletek. Tarts velünk - ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Bizton állítjuk, hogy a legnagyobb konyhai találmányok egyike a konyhakész tészták arzenálja: a kelt, a leveles, a vajas és - karácsony környékén - a mézeskalács tészta igen jó szolgálatot tesz akkor is, ha nem vagyunk éppen kezdők a sütésben, ha pedig igen, akkor egynesen életmentő! Mert például friss, meleg reggelit, uzsonnát tudunk készítni belőle, édeset és sósat is, vagy ropogós nasit az esti mozihoz - így:

HOZZÁVALÓK (kb. 12 darabhoz):

27 dkg konyhakész leveles tészta (1 csomag)
4 ek mustár
1/2 csokor friss rozmaring
2 ek reszelt parmezán

elkészítés:

1. A konyhakész leveles tésztát kicsomagoljuk, és kitekerjük a hozzá csomagolt sütőpapír segítségével. A tésztát óvatosan leválasztjuk a papírról, majd lazán visszatesszük, hogy később amikor csíkozzuk és csavarjuk, ne szakadjanak el a rudacskák. A tésztára kanalazzuk a mustárt, és a kanál hátával egyenletesen eloszlatjuk.

2. A friss rozmaringot megmossuk és megszárítjuk majd lecsipkedjük a leveleit, és éles késsel nagyon apróra vágjuk, és megszórjuk vele a mustárral megkent tésztát, majd meghintjük a reszelt parmezán 2/3-ával.

3. Keresztben félbehajtjuk a tésztát, majd éles késsel egyforma, kb. 1–1,5 cm vastag csíkokra vágjuk. És most jön a trükk: a két végénél fogva mecsavarjuk egy párszor a tésztacsíkokat, azután elrendezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és megzórjuk a maradék reszelt parmezánnal. Végül a ropogtatnivalót a 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

MÉG TÖBB FAPADOS RECEPT ITT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.