Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Alapételek

7 grillezett zöldség, ami mindenkinek ízleni fog

Megállíthatatlanul közeledik a grillszezon, ám nemcsak a húsoké lehet ilyenkor a főszerep! Legyen szó vegán, esetleg vegetáriánus menüről vagy köretről, a zöldségeket is érdemes, sőt ajánlott grillezni. Mutatunk néhány tippet és receptet, melyekkel garantált a siker.

Ha szóba kerül a grillezés, szinte elsőként jutnak eszünkbe a sült húsok, a kolbászok és a sajtok, viszont vétek lenne kihagyni a kerti partikról a grillezett zöldségeket! Nemcsak azért, mert ízletesek, hanem mert sokkal könnyebb bánni a zöldségekkel, mint a húsokkal. Egy kezdő grillező számára pedig nincs is csalogatóbb hívószó a biztos sikert kínáló recepteknél.

Így grillezzük a zöldségeket

A grillezés igazán nagyszerű módszer, ugyanis még a legegyszerűbb zöldségből is előhívja a mély, édes ízt, mindezt pedig megbolondítja a grillezésre jellemző füstös aroma. A grillezésre szánt zöldségeket nem szükséges pácolni, elég, ha sütés előtt megmossuk, majd alaposan megtörölgetjük azokat. Erre azért van szükség, mert a zöldségeknek magas a nedvességtartalmuk, emiatt nehezen pirulnak, így nem teszünk jót, ha a tisztítás során használt vizet is rajta is hagyjuk.

A zöldségeket hagyhatjuk egészben, de akár fel is szeletelhetjük. Grillezés előtt mindössze annyit kell tennünk, hogy vékonyan bekenjük olajjal, majd közepes hőfokon (170-230 fok) sütni kezdjük egészen addig, amíg a kívánt színt el nem érik. Egyes grillezett zöldségek magukban, önálló fogásként is megállják a helyüket, míg mások tökéletes kisérői lehetnek a sült húsoknak és a grillezett sajtoknak, illetve felhasználhatjuk őket további fogások elkészítéséhez is!

7 recept, amelyet a grillezett zöldségek tesznek ellenállhatatlanná

1. GRILLEZETT KUKORICA CSILIS VAJJAL >>>

2. BACONBe TEKERT SPÁRGA >>>

3. GRILLEZETT KARFIOLSALÁTA >>>


4. GRILLEZETT PADLIZSÁNTEKERCS >>>

5. TÖLTÖTT GOMBA GRILLEN SÜTVE >>>

6. GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK >>>

7. SONKÁVAL GRILLEZETT KRUMPLI >>>

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.