Származási hely:
Talán kevesen tudják, de az egyik legfontosabb fűszer, amely a Mátrában és a Bükkben vadon is megterem. Népies neve hasznos kömény vagy keménymag.
Ezért fogyaszd:
Megkönnyíti az emésztést. Étvágygerjesztőként ismert, de levest vagy teát főzve belőle, felfúvódás ellen is ajánlott.
Így használd:
Az erőteljes ízű magocskák nem hiányozhatnak a különféle párolt és sült sertéshúsokról. Kenyérbe, péksüteményekbe teszik, illetve a pogácsát hintik meg vele. A teljesség igénye nélkül: körözöttek, lágy sajtok, levesek, főzelékek, kolbászfélék kiváló ízesítője. A vörösboros gulyásleves pikáns ízt kap a reszelt citromhéjtól, de ezt ízlés szerint el is hagyhatod belőle. Az őrölt köményt viszont ne felejtsd ki belőle!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.