10 dkg magkeverék
15 dkg rozsliszt
35 dkg sima liszt (BL55 )
2,5 kávéskanál só
4 dl langyos víz
A gép 1. programja, szín - közepes
Gyöngyfűző receptje
8 dkg magkeverék
10 dkg rozsliszt
10 dkg kukoricaliszt
40 dkg sima liszt
1 evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál sovány tejpor
3,5 dkg élesztő
5 dl langyos víz
A gép 3. programja, szín - közepes
Gyöngyfűző receptje
1 mérőpohár tej (kb. 3 dl)
4 tojás sárgája (ezt a tejjel jól elkeverem)
50 dkg liszt (sima és rétes)
10 dkg vaj (kissé olvasztott)
10 dkg porcukor
1 kávéskanál só
2 dkg élesztő (ez fontos, hogy ne legyen több, mert kifut)
Ez a sorrend a berakásnál is. Édeskenyér-program (2,5 óra)
Áztatott mazsolát is rakhatunk az első dagasztás után.
Ha megsült, kiveszem, fél deci langyos tejben egy evőkanál porcukrot elkeverek, és ezzel meglocsolom. Ettől lesz foszlós és fényes. Nagyon finom.
EDO receptje
14,5 dkg teljes őrlésű tönkölybúza (ez lehet más, pl. rozsliszt is)
25,5 dkg rétesliszt
20 dkg simaliszt
3 dl víz
2 kávéskanál só
1 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
Én lenmagot - előtte 5-6 órát áztatom - is teszek bele, az első dagasztás után. Lehet 3-5 gerezd fokhagymát, reszelt sajtot. Ezeket én már mind kipróbáltam. Normál program (3 óra). Csodálatos, formás, nem tölcsér tetejű kenyér a végeredmény.
EDO receptje
Víz: 1 1/8 pohár
Vaj: 2 nagy adagolókanál
Búzaliszt: 2 ½ pohár
Teljes őrlésű liszt: ½ pohár
Tejpor: 2 nagy adagolókanál
Cukor: 2 nagy adagolókanál
Só: 1 ½ kis adagolókanál
Élesztő: 3 kis adagolókanál
Normál fokozaton sütöm.
Vejitto receptje
Víz: 4 dl (1 1/3 pohár)
Búzaliszt: 30 dkg (2 pohárnál kicsit kevesebb)
Teljes rozsliszt: 30 dkg
Cukor: 1 kis adagolókanál
Só: 1 ½ kis adagolókanál
Kovász: 3 nagy adagolókanál
Élesztő: 2 kis adagolókanál (2/3 zacskó)
Vejitto receptje
Hozzávalók:
50 dkg gluténmentes liszt
1 dkg só
5 dkg élesztő
1 dkg cukor
1,25 dl víz
Alap- vagy gyorsprogramon sütjük.
50 dkg vegyes liszt
2,5 dkg élesztő
1/8 l tej
1/8 l tejföl (ha kevés a folyadék, akkor tej vagy víz pótlása)
1 evőkanál cukor
2-3 gerezd fokhagyma törve
15 dkg füstölt sovány sonka (húsvéti a legjobb)
5 dkg füstölt sajt (ezeket apró kockákra vágva)
egy marék snidling vagdalva
Sütés normál fokozaton.
EDO receptje
50 dkg fehér liszt
2,5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kávéskanál só
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
1 marék mazsola
2 dkg élesztő
Sütés: édes kenyér (laza tészta)
Sütés után langyos cukros tejjel meglocsolom, ettől lesz igazán foszlós.
EDO receptje
2,5 dl víz
1 enyhén felvert tojás
40 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1/2 mokkás kanál só,
1 evőkanál tejpor,
7 dkg kakaópor
5 dkg puha margarin
1/2 csomag friss élesztő (lehetne 7 g szárítottal is)
Az én gépembe alulra kell a folyadékot, rá a lisztet (3., - 7., elkeverve), aztán a margarint és végül az élesztőt.
Yvette receptje
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg sima fehér tönkölyliszt
50 dkg kevert liszt
2,5 dl víz
1/4 élesztő
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
most figyelj! egy fél kupica pálinka
Ettől még jobban megkel, és finomabb a kenyér.
1-es program és közepes sütés.
EDO receptje
50 dkg sima fehérliszt
30 dkg fehér tönkölyliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 nagy főtt burgonya, kihűlve, összetörve
1 nagy mércés cukor
2 1/4 kismércés só
1/3 élesztő (egy csomag élesztő három felé elosztva)
kb. 3 dl hideg víz, ez azért kb. mert ezzel szoktam variálni, ha az első összekeverésnél nem tudja teljesen egyneművé összeállítani, akkor szoktam még hozzá csepegtetni, ha viszont mindjárt az elején több vizet teszek bele, akkor magasabbra kel, de a sütés megkezdésekor behorpad. Vagyis akkor esik be, ha több a víz benne, ezért érdemes az első összekeverésnél ott állni, és figyelni, hogyan dolgozza össze. Inkább keményebb legyen, akkor biztos a siker.
EDO receptje
30 dkg liszt
1 tojás
kb. 2 dl langyos tejszín
2 evőkanál kristálycukor
1/2 tasak szárított élesztő
cukrozott narancs
citromhéj
mazsola
kardamom
egy kis rum (ezek mind ízlés szerint)
3,30-as időre és közepes sütésre állítottam, isteni lett, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Próbáljátok ki, megéri.
Razeva receptje
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.