Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Ez a könnyű vacsora hamar elkészül, és bárki örül majd neki a családban. Amíg a brokkolis, karfiolos csirke elkészül, marad idő egy közös játékra a gyerekkel!

Sokáig nem szerettem a brokkolit. Meg a karfiolt se. Valahogy ezek a zöldségnövények nagyon távol álltak tőlem. Gyerekkoromban semmi gyökérzöldséget vagy egyéb ilyen virágfélét nem ettem meg. De hiszem, hogy az ember, ahogy idősebb lesz, megváltozik az ízlése, és korábban nem szeretett dolgokra mondja azt, hogy ó ez finom. Azt nem mondom, hogy imádom a brokkolit, de néha nagyon jól esik. Csirkével párosítva pedig igazán finom és ízletes. 
 

Hozzávalók (4 személyre):

500 g brokkoli

500 g csirkemellfilé
2 ek olívaolaj
40 g friss gyömbér
2 -3 ek szójaszósz

1. A megtisztított brokkolit szedjük rózsáira, és főzzük azokat félpuhára forrásban lévő, sós vízben. Ezután szűrjük és csepegtessük le.

2. A csirkemellfilét mossuk meg, töröljük szárazra, majd kockázzuk fel. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk meg rajta a meghámozott, felaprított gyömbért a húskockákkal együtt. Adjuk hozzá a szójaszószt, valamint 50 ml vizet, és kis lángon pároljuk puhára a húst. Közben ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel.

3. Keverjük a húshoz a brokkolirózsákat. Főtt rizs illik hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc

A recept a Fanny konyha 2016/5. számában jelent meg.
 

 

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

 

Adri receptjeit itt találod >>>

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.