Sokáig nem szerettem a brokkolit. Meg a karfiolt se. Valahogy ezek a zöldségnövények nagyon távol álltak tőlem. Gyerekkoromban semmi gyökérzöldséget vagy egyéb ilyen virágfélét nem ettem meg. De hiszem, hogy az ember, ahogy idősebb lesz, megváltozik az ízlése, és korábban nem szeretett dolgokra mondja azt, hogy ó ez finom. Azt nem mondom, hogy imádom a brokkolit, de néha nagyon jól esik. Csirkével párosítva pedig igazán finom és ízletes.
500 g brokkoli
só
500 g csirkemellfilé
2 ek olívaolaj
40 g friss gyömbér
2 -3 ek szójaszósz
1. A megtisztított brokkolit szedjük rózsáira, és főzzük azokat félpuhára forrásban lévő, sós vízben. Ezután szűrjük és csepegtessük le.
2. A csirkemellfilét mossuk meg, töröljük szárazra, majd kockázzuk fel. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk meg rajta a meghámozott, felaprított gyömbért a húskockákkal együtt. Adjuk hozzá a szójaszószt, valamint 50 ml vizet, és kis lángon pároljuk puhára a húst. Közben ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel.
3. Keverjük a húshoz a brokkolirózsákat. Főtt rizs illik hozzá.
Elkészítési idő: 40 perc
A recept a Fanny konyha 2016/5. számában jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.