A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
A mogyorókrém és a banán jó barátok. Főleg, ha finoman ropog a tészta körülöttük!

Kezdhetném azzal az egész mondókámat, hogy ahol gyerek van, ott a mogyorókrém állandó lakótárs. Persze, nyilván az ember igyekszik jó anyuka módjára, apránként adagolni az édes krémet, de azért vannak pillanatok, amikor a legjobb megmentő lehet. Egy rosszul sikerült dolgozat vagy csak egy hisztis hétvége. És olyankor jön anya, hogy ő legyen a hős, és bármit bevet. Főleg a hétköznapokban egészségtelennek mondott mogyorókrémet. Saját lelkének megnyugtatására pedig tesz bele banánt, mert hát kell a vitamin! :)

Hozzávalók (8 darabhoz):

270 g konyhakész leveles tészta
8 tk mogyorókrém
1-2 db banán
1 db tojás

1. A tésztát tekerjük ki, és vágjuk fel 8 db háromszögre. Kanalazzunk azokra 1-1 tk mogyorókrémet.

2. A banánt hámozzuk meg, karikázzuk fel, és rendezzük el a tésztaháromszögeken. Tekerjük fel azokat, majd formázzunk belőlük kiflit.

3. Rendezzük el a kifliket sütőpapírral bélelt tepsiben, kenjük meg a tetejüket az 1 ek vízzel elhabart tojással, és toljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.

Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/12. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Még több gyors és könnyű recept Adrival >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.