Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A spenót és a csirke mindig tökéletes párosítás és még akár diétás étrendbe is beilleszthető. Ráadásul a spenót rendkívül egészséges, ezért érdemes valahogy belecsempészni a gyerekek étrendjébe.

A mi családunk sóska párti volt. Valahogy a spenót nem szerepelt az étrendünkben, és nem is szerettem, ha máshol arra kényszerítettek, hogy a jól megszokott sóskámat spenótra cseréljem. Aztán megszületett a fiam, és a babaételek kavalkádjában a kedvence a spenótos tészta lett. Itt kezdődött a kapcsolatom a spenóttal, ami azóta annyira harmonikussá vált az évek alatt, hogy szinte teljes egészében hűtlen lettem a sóskához és azt alig eszem. Néha ugyan anyukám spenótot készít, ha megyünk hozzá ebédre, de ő meg túlaggódja ezt a zöldséget, mondván, hogy ez egy szegényes étel. Pedig engem bármikor boldoggá lehet tenni egy jó sóskafőzelékkel, krumplipürével és hozzá fasírttal. Na de spenót, az más! A spenót elegáns és finom egyszerre. A spenót leghűségesebb társa a fokhagyma. Ha jól találod el az arányokat, csodálatos ízkombinációt kapsz. A tojás pedig azért kell mellé, nehogy fél óra múlva úgy érezd, hogy azonnal éhen veszel, így tehát a tojással válik teljes ebéddé ez a történet.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g csirkemellfilé
2 ek napraforgóolaj
3 ek szójaszósz
4 db tojás
200 g konyhakész bébispenót
4 ek olívaolaj
1-2 tk citromlé


1. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk fel négy szeletre. Serpenyőben forrósítsuk fel a napraforgóolajat, és pirítsuk körbe rajta a hússzeleteket. Öntsük hozzá a szójaszószt 1-2 ek vízzel együtt, és közepes lángon süssük-pároljuk puhára a húsokat.

2. Közben a tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt, majd öblítsük le őket hideg vízzel, és hámozzuk meg.

3. A spenótot forgassuk össze az olívaolajjal és a citromlével, azután hintsük meg 1 csipet sóval. Halmozzuk a keveréket tányérokra, és rendezzük el rajta a félbevágott főtt tojásokat, valamint a felcsíkozott hússzeleteket.

Elkészítési idő: 50 perc

A recept a Fanny konyha 2016/8. számában jelent meg!

Egyéb spenótos ételkéim:
Így készíts zsebes csirkemellett >>>
Spenótos quesedilla receptemet itt találod >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.