Imádom a tésztát és imádom a gyorsan elkészíthető ételeket. Na, ez olyan hamar elkészült, hogy még a tésztának se volt ideje kifőni. :) Az olaj mennyiségével azonban bánjunk csínján, mert a túl sok olaj nem tesz jót majd a gyomrunknak!
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
100 g rukola
50 g reszelt parmezán
50 g darált dió
400 g spagetti
2 ek dióbél
A kamrából:
6 ek olaj
4 ek olívaolaj
só
bors
1. Tegyük aprítógépbe a megmosott, megszárogatott rukola ¾-ét, a parmezánt, a darált diót, valamint az olajat, és dolgozzuk pépes állagúra. Csorgassuk bele az olívaolajat, és alaposan keverjük össze.
2. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Azután szűrjük és csepegtessük le. A felfogott főzővízből 300 ml-nyit keverjünk össze a diópestóval, majd forgassuk bele a tésztát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. A megmaradt rukolával és a durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 769 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.