Nagyon szeretem az olyan sütiket, amelyek nem a hagyományos elvárások szerint készülnek, hanem van bennük valami plussz. Ez például egy olyan süti, ami első olvasatra bonyolultnak tűnhet, mert túl sok alapanyagból tevődik össze, de igazából nem bonyolult és nagyon nagyon megéri a fáradtságot! :)
A krémhez:
225 g mascarpone
¼ csésze (250 ml-es) kristálycukor
1 db tojás
1 1/2 tk citromlé
A tésztához:
1 1/2 csésze (250 ml-es) liszt
½ tk sütőpor
¼ tk só
½ csésze (250 ml-es) olaj
¾ csésze (250 ml-es) kristálycukor
1 db tojás
½ csésze (250 ml-es) natúr görög joghurt
reszelt citromhéj
1 tk citromlé
A morzsatésztához:
½ csésze (250 ml-es) liszt
¼ csésze (250 ml-es) kristálycukor
2 ek hideg vaj
1. A krémhez keverjük simára a mascarponét a cukorral, a tojással és a citromlével.
2. A tésztához vegyítsük el a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük habosra az olajat, a cukrot és a tojást, majd adjuk hozzá a joghurtot egy kevés reszelt citromhéjjal és a citromlével együtt. Ezután dolgozzuk bele a lisztes elegyet.
3. Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és kanalazzuk rá a mascarponés krémet.
4. Dolgozzuk morzsás állagúra a lisztet, a cukrot és a vajat. Szórjuk a tepsibe, és süssük a süteményt a 175 fokos sütőben 45 percig. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Felkockázva kínáljuk. Ízlés szerint meghinthetjük némi porcukorral.
Elkészítési idő: 90 perc
A recept a Fanny konyha 2016/11.számában jelent meg!
Egyszerű almás-diós kifli >>>
Barackos morzsás süti >>>
Pudingos gyümölcspite >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.