Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Mákos guba
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Epres blondie
Vadas marha
Finomfőzelék
Egy kis krémmel bármilyen sütit különlegessé varázsolhatsz, főleg, ha még morzsa is jár hozzá! Krémes süti ropogós morzsával: észbontó találkozás!

Nagyon szeretem az olyan sütiket, amelyek nem a hagyományos elvárások szerint készülnek, hanem van bennük valami plussz. Ez például egy olyan süti, ami első olvasatra bonyolultnak tűnhet, mert túl sok alapanyagból tevődik össze, de igazából nem bonyolult és nagyon nagyon megéri a fáradtságot! :)


Hozzávalók (16 darabhoz):

A krémhez:
225 g mascarpone
¼ csésze (250 ml-es) kristálycukor
1 db tojás
1 1/2 tk citromlé

A tésztához:
1 1/2 csésze (250 ml-es) liszt
½ tk sütőpor
¼ tk só
½ csésze (250 ml-es) olaj
¾ csésze (250 ml-es) kristálycukor
1 db tojás
½ csésze (250 ml-es) natúr görög joghurt
reszelt citromhéj
1 tk citromlé

A morzsatésztához:
½ csésze (250 ml-es) liszt
¼ csésze (250 ml-es) kristálycukor
2 ek hideg vaj

Így készítsd el!

1. A krémhez keverjük simára a mascarponét a cukorral, a tojással és a citromlével.

2. A tésztához vegyítsük el a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük habosra az olajat, a cukrot és a tojást, majd adjuk hozzá a joghurtot egy kevés reszelt citromhéjjal és a citromlével együtt. Ezután dolgozzuk bele a lisztes elegyet.

3. Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és kanalazzuk rá a mascarponés krémet.

4. Dolgozzuk morzsás állagúra a lisztet, a cukrot és a vajat. Szórjuk a tepsibe, és süssük a süteményt a 175 fokos sütőben 45 percig. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Felkockázva kínáljuk. Ízlés szerint meghinthetjük némi porcukorral.

Elkészítési idő: 90 perc
A recept a Fanny konyha 2016/11.számában jelent meg!

Süti receptjeim, amiket villámgyorsan elkészíthetsz!

Egyszerű almás-diós kifli >>>
Barackos morzsás süti >>>
Pudingos gyümölcspite >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.


Fotó: Tyukodi László

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.