Nem vagyok az a krumplipüré rajongó. Nagyon szeretem a krumplit, bármilyen formában, de a krumplipüré a végére szorul a sornak. Egyedül anyukám sóskafőzeléke mellé imádom, de az ugye egy teljesen más sztori. Gyerekkoromban csak sóskát ettünk, így a spenót se volt sokáig a kedvencem, ehetetlennek tartottam a sóska után.
Aztán mikor megszületett a kisfiam, és elkezdtem neki rendes ételt is adni, az egyik kedvence volt a spenótos tészta. Főző nő lévén pedig az első üveges bébi étel után úgy döntöttem, hogy na ezt én is meg tudom főzni, így legalább a spenótos tészta nem üvegből érkezett. És sóska ide vagy oda, csak meg kell kóstolni a gyerek előtt, hogy mégis mit tömök az arcába.
És persze beleszerettem, onnantól kezdve felturbózva én is ettem már spenótos tésztát. Fokhagyma, kis tejszín és minden szipi-szuper!
Ja és akkor ez az étel. Püré spenóttal rendben van, tükörtojás halrudacskával olyan laktató, hogy a végén erősen gondolkodtam, hogy itt bizony felfordulok és vége mindennek. :)
Szóval merjük pasiknak is adni, mert nem egy lájtos vacsora!
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
12 db fagyasztott, panírozott halrúd
1 kg burgonya
500 g fagyasztott leveles spenót
150 ml cukrozatlan habtejszín
250 ml tej
50 g vaj
4 db tojás
A kamrából:
só
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
bors
szerecsendió
1. Rendezzük el a halrudakat egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd süssük a csomagoláson megadott utasítás szerint forró sütőben aranyszínűre. A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és főzzük forrásban lévő sós vízben 15 percig. A hagymát is hámozzuk meg, aprítsuk fel.
2. Forrósítsunk fel 1 ek olajat, majd süssük rajta a hagymát üvegesre. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk puhára. Ha az összes folyadék elpárolgott, öntsük fel a spenótot a tejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk meg. Végül fűszerezzük kevés szerecsendióval.
3. A tejet forrósítsuk fel, a burgonyát szűrjük le. Forgassuk össze az áttört burgonyát a felforrósított tejjel, majd sózzuk meg és keverjük hozzá a vajat. Tartsuk a krumplipürét melegen. Forrósítsuk fel a megmaradt olajat és süssünk rajta tükörtojásokat.
4. Halmozzuk a burgonyapürét és a spenótot tányérokra. Rendezzük el rajta a halrudakat, majd tegyünk mindre 1-1 tükörtojást.
A recept a Fanny konyha 2015/6. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.