Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Egy rizottó mindig több, mint egy sima rizses egytálétel. Borban főzve pedig különleges színe és íze lesz a rizsnek.

A rizs nem a kedvenc köretem. Lehet, hogy azért, mert néhány éve (jajj, van az már 10 is), végigcsináltam a 90 napos diétát, és a keményítő napos, rizses dolgok egy életre betettek. Tényleg, bármit szeretnék köretnek, csak rizst ne.

Marci gyerek meg imádja, üresen. Nem értem, hogy lehet megenni üresen. Néha megkegyelmez, hogy ne kelljen azt néznem, hogy a gyerekem, ebédnél, a finomabbnál finomabb falatokkal megrakott asztalnál ülve, hülye, üres rizst eszik - olyankor kér hozzá borsót. Ennyit arról, hogy anya főz.

Elengedtem ezt a problémakört, és elfogadtam, hogy főzhetek bármit, a gyerek néha üres tésztára és üres rizsre vágyik. Egyél azt, ha ezen múlik a boldogságod. No, de ez a rizs, elsőre furcsának tűnhet, mert kicsit rózsaszínes lesz a bortól, de nagyon finom a végeredmény, a zöldborsó pedig amúgy is kedvenc szerelme a rizsnek, szóval: nem fogtok csalódni!


Hozzávalók (4 személyre):

2 ek olaj
1 ek vaj
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
250 g rizs
bors
250 ml száraz vörösbor
500 ml húslevesalaplé
200 g főtt sonka
75 g parmezán
600 g zöldborsó (fagyasztott)

bazsalikomlevelek

1. Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat a vajjal együtt, majd fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát.

2. Adjuk a hagymás keverékhez az átöblített rizst, és pirítsuk üvegesre. Borsozzuk meg, majd öntsük fel egy kevés borral, továbbá alaplével, és kis lángon főzzük puhára a rizst kb. 30 perc alatt. Közben keverjük meg néhányszor, és ha a rizs magába szívta a folyadékot, pótoljuk azt a többi borral és alaplével.

3. Forgassuk a rizsbe a felkockázott sonkát a finomra reszelt parmezán felével, valamint a felengedett borsóval együtt, és forrósítsuk át. Végül húzzuk le a tűzről, és ízlés szerint sózzuk meg a rizottót. A maradék parmezánnal megszórva és néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A recept a Fanny konyha 2016/3. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

adri többi gyors és könnyű receptjét itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.