Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Nagyon hamar elkészül, nagyon finom és még a gyerekek is szeretik! Kell ennél több?

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

A leveles tészta a világ egyik legjobb találmánya. Főleg a boltban kapható. :) Nem vagyok márkafüggő, szóval nem tudom azt mondani, hogy szerintem csakis azt a bizonyos fajtát érdemes használni, mert egyrészt szerintem bármelyik megteszi, másrészt meg valami furcsa oknál fogva a leveles tészta néha hiánycikk.

Amit nem igazán értek, de már kétszer futottam bele abba, hogy 3-4 boltban sem lehetett adott időben kapni, és egyik sem ünnepekkor volt, ez számomra ez teljesen érthetetlen.

Régen mindig mirelitet vettem, de azt még ki is kell nyújtani, és ha már amúgy is a kényelmet választom ezzel a tésztával, akkor nincs kedvem nyújtogatni, szóval jöhet a már előre kinyújtott, feltekert verzió.

A csigához amúgy nincs is sok hozzáfűznivalóm, egyszerűen remek vendégváró, partifalat, de akár kiránduláshoz is remek szendvics helyett.

Egyszerű, gyors és laktató. Egyetlen baja van, az pedig elég nagy: hamar elfogy. Szóval eleve dupla adaggal készüljetek, ha nincs kedvetek csalódott fejeket látni. :)

Hozzávalók (16 darabhoz):

A boltból:
1 csomag konyhakész leveles tészta
150 g selyemsonka
1 db póréhagyma
100 g trappista sajt

A kamrából:
5 ek mustár

1. Tekerjük ki a tésztát, és simítsuk rá a mustárt. Rendezzük el rajta a sonkaszeleteket, majd szórjuk meg a megtisztított, felaprított póréval és a lereszelt sajttal.

2. Óvatosan tekerjük fel a tésztát, és éles késsel vágjuk fel 1 1/2-2 cm vastag szeletekre. Rendezzük el a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük készre a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt.

A recept a Fanny konyha 2015/8. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Gyorsan könnyűt Adrival blog >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.