Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Használd ki az őszi időszakot, és fogyaszd mindennap, hiszen nem csak finom, hanem védi, ellenállóbbá teszi és méregteleníti is a szervezetet!

A szőlő az egyik legértékesebb gyümölcs: létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Élelmi rostjai, a cellulóz és a pektin jó hatással vannak a bélműködésre, magas víztartalma pedig segíti a folyadékpótlást.

Vitaminkoktél

Az aranyló fürtökben ott rejlik a nyár minden ereje. Az immunrendszer számára oly fontos A-, C- és E-vitaminok mellett B1-, B2-, B3- és B6-vitamin is található benne. A B-vitamin-csoport tagjai erősítik az idegrendszert, és elűzik a fáradtságot, azaz igazi stresszgyilkosok, és ellenállóbbá is teszik szervezetet.

Védelem a szívnek

A szőlő héjában és magjában található vegyületek erős antioxidáns hatással bírnak. Szerepet játszanak a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében, és védik az érrendszert a káros lerakódásoktól és így a beszűküléstől.

Tartson szőlőnapot!

A szőlőhéj és -mag serkenti az emésztést, tisztítja a beleket, segíti az anyagcsere bomlástermékeinek kiürülését. Rengeteg kálium is van a szőlőben, ez egyensúlyban tartja a szervezet vízháztartását. A gazdag ásványi- és növényianyag-koktél természetes módon méregtelenít, sőt, még a zsírokat is képes megkötni.

Ezen tulajdonságai miatt elsőrangú támogatója lehet a fogyókúrának. A táplálkozási szakértők szerint az őszi szőlőszezonban hetente egy alkalommal érdemes szőlőnapot tartani! Egész napra elosztva fogyassz el maximum 2 kg szőlőt, mellé pedig igyál meg 3 liter vizet vagy teát.

Mértékkel, de rendszeresen: tanulmányok igazolják, hogy a rendszeres borfogyasztók – nőknél ez napi 1, míg férfiaknál 2 dl jó minőségű vörösbort jelent – koleszterinértékei általában jobbak, mint azoké, akik nem kedvelik a nemes nedűt.

+ 1 tipp

A szőlőmagból préselt olajat hidegen nyerik ki, így megmarad tápanyagtartalma. Kellemes illatú, színe sárgás, íze az olívaolajéra emlékeztet. Leginkább saláták és páclevek ízesítésére használják.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.