A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Gyümölcs

4 ok, amiért muszáj szőlőt enni, minden nap!

Használd ki az őszi időszakot, és fogyaszd mindennap, hiszen nem csak finom, hanem védi, ellenállóbbá teszi és méregteleníti is a szervezetet!

A szőlő az egyik legértékesebb gyümölcs: létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Élelmi rostjai, a cellulóz és a pektin jó hatással vannak a bélműködésre, magas víztartalma pedig segíti a folyadékpótlást.

Vitaminkoktél

Az aranyló fürtökben ott rejlik a nyár minden ereje. Az immunrendszer számára oly fontos A-, C- és E-vitaminok mellett B1-, B2-, B3- és B6-vitamin is található benne. A B-vitamin-csoport tagjai erősítik az idegrendszert, és elűzik a fáradtságot, azaz igazi stresszgyilkosok, és ellenállóbbá is teszik szervezetet.

Védelem a szívnek

A szőlő héjában és magjában található vegyületek erős antioxidáns hatással bírnak. Szerepet játszanak a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében, és védik az érrendszert a káros lerakódásoktól és így a beszűküléstől.

Tartson szőlőnapot!

A szőlőhéj és -mag serkenti az emésztést, tisztítja a beleket, segíti az anyagcsere bomlástermékeinek kiürülését. Rengeteg kálium is van a szőlőben, ez egyensúlyban tartja a szervezet vízháztartását. A gazdag ásványi- és növényianyag-koktél természetes módon méregtelenít, sőt, még a zsírokat is képes megkötni.

Ezen tulajdonságai miatt elsőrangú támogatója lehet a fogyókúrának. A táplálkozási szakértők szerint az őszi szőlőszezonban hetente egy alkalommal érdemes szőlőnapot tartani! Egész napra elosztva fogyassz el maximum 2 kg szőlőt, mellé pedig igyál meg 3 liter vizet vagy teát.

Mértékkel, de rendszeresen: tanulmányok igazolják, hogy a rendszeres borfogyasztók – nőknél ez napi 1, míg férfiaknál 2 dl jó minőségű vörösbort jelent – koleszterinértékei általában jobbak, mint azoké, akik nem kedvelik a nemes nedűt.

+ 1 tipp

A szőlőmagból préselt olajat hidegen nyerik ki, így megmarad tápanyagtartalma. Kellemes illatú, színe sárgás, íze az olívaolajéra emlékeztet. Leginkább saláták és páclevek ízesítésére használják.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.