Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gyümölcs

Meggy, málna, cseresznye, ribizli: a szuperegészséges nyári pirosak - receptekkel!

Cseresznye, málna, meggy, ribizli - itt a piros gyümölcsök szezonja. Kert híján a piacon beszerezheted mindegyiket. Most ajánlunk egy-egy receptet is hozzájuk.

A legjobb, ha nyersen vagy a levüket kifacsarva fogyasztod őket, mert a bennük lévő tápanyagok így szívódnak fel leginkább. De ha nemcsak az egészségét tartod szem előtt, hanem szívesen hódolsz a gasztronómiai élvezeteknek is, akkor készíthetsz süteményt, tortát, lekvárt, szörpöt mind a négyből.

Cseresznye

Tápanyagai: kálium, kalcium, nátrium, foszfor, A-, B- és C-vitamin
Felhasználása: A cseresznyéből készíthetünk befőttet, keverhetjük levesbe, fagylaltba is, de lekvárnak – mivel pektintartalma alacsony – nem igazán alkalmas. Sütemények töltelékeként is finom, ám erősebben ízesítsük, mint ha meggyet használnánk! Desszerteken és sülteken frissen és fagyasztva egyaránt mutatós dekoráció lehet. Pálinkát is főznek belőle.

 

 

Ízesítői: fahéj, szegfűbors, ánizs, citromfű, menta, kakukkfű, bazsalikom.
Tárolása: Könnyen megromlik. Hűtőszekrényben legfeljebb 2 hétig tartható el. A nagy szemű fajtákból érdemes lefagyasztani egy-egy adagnyit.

Legjobb cseresznyés receptek >>

Málna

Tápanyagai: A-, B1-, B2-, C-vitamin, kalcium, kálium, nátrium, foszfor, vas
Fajtái: glen prosen, glen moy, chilliwack, leo, julia, vadmálna
Felhasználása: Lé, szörp, befőtt, lekvár és dzsem is készíthető belőle. Gazdagíthatunk vele gyümölcsleveseket, de süteményekhez adva is finom. Fagylaltot, édes krémeket is ízesíthetünk vele. Áttörve és leszűrve különleges koktélokhoz keverhetjük. Remek pálinkát, illatos likőrt is főznek belőle. A mélyhűtést jól tűri, így egész évben fogyasztható.

 



Ízesítői: fahéj, szegfűszeg, ánizs.
Tárolása: Hűtőszekrényben, lefedetlenül legfeljebb 3 napig áll el.

Ellenállhatatlan málnás receptek >>>

Meggy

Tápanyagai: A-, C-vitamin, kálium, szelén, antioxidánsok
Felhasználása: Érett gyümölcsöt vásároljunk, a meggy ugyanis nem utánérő. Minél hamarabb használjuk fel, mert könnyen megromlik. Rostos vagy szűrt italt, levest és befőttet készíthetünk belőle, a savanykás meggyszószt pedig főtt húsokkal kínálhatjuk. Sütemények töltelékeként is ízletes.

 

 

Ízesítői: kardamom, szerecsendió, reszelt citrom- és narancshéj, citromfű, fahéj
Tárolása: A hűtőszekrényben 3-7 napig tárolható. A mélyhűtőben egész évben eltartható, de aszalva is finom.

Piros ribizli

Tápanyagai: B1-, B2-, C-, E-vitamin, ásványi anyagok
Felhasználása: Zselét, mártást és szörpöt készíthetünk belőle, de gyümölcslevest, -salátát, süteményeket, krémeket, pudingokat és fagylaltokat is gazdagíthatunk vele. Cukorba hempergetve mutatós dekoráció. Fanyar lekvárját vagy dzsemjét vadételekhez kínálhatjuk. Más gyümölcsökkel összefőzve kiváló természetes sűrítője a lekvárnak. Pálinka is készül belőle.

 

 

Ízesítői: fahéj, mentalevél, gyümölcspálinka, szegfűszeg
Tárolása: A hűtőszekrény zöldségesrekeszében egy hétig tárolható. A mélyhűtőben egész évben eltartható.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.