Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Nyersen, konzervben, főve, sülve, töltve, köretként, szendvicsbe, fogyaszthatjuk, mégsem egyhangú, hiszen hihetetlen széles és színes a paletta!

1. Teardrop paradicsom: nevezik körteparadicsomnak is, a szemek 3–5 cm méretűek. Piros, sárga és narancssárga színben létezik. A héja erős, vastag, ezért sokáig friss marad. Alkalmas salátákba, befőzésre.

2. Ökörszív paradicsom: nevét lefelé kissé megnyúlt alakjáról kapta. Színe világosabb, néha egészen fakó, mégis igen ízletes.

3. Sárga fürtös paradicsom: nemcsak íze, hanem a gyerekek számára is csábító színe miatt nagy kedvenc. Gazdagon termő fajta, saláták tökéletes kiegészítője.

4. Góliát paradicsom: termése nagy és gömbölyű, akár 1 kg-os is lehet! Lédús, húsos, enyhén kásás. Héja erős, ezért sokáig tárolható.

5. Koktélparadicsom: illatos bogyója inkább lédús, mint húsos. A világossárgától a sötétpirosig rengeteg színárnyalatban létezik. Színénél csak formája változatosabb: lehet szilva, körte, szőlő vagy palack alakú.

Klasszikus paradicsomleves recept >>>

6. Húsparadicsom: magas hozamú, húsos, kb. 200 g súlyú paradicsom. Tökéletes levesekhez vagy otthon eltett paradicsomszószhoz.

7. Paprikaparadicsom: különlegességnek számít a gyümölcsök hosszúkás formája miatt. Termései kellemesen édeskés ízűek, bőtermő, nagyon kevés magja van.

8. Befőzőparadicsom: héja vékony, alakja bordázott, hurkaszerű kinövésekkel. Bőtermő, édes, húsos, lédús.

9. Datolyaparadicsom: az egyik legkedveltebb, szupermarketekben szinte állandóan kapható fajta. Héja erős, amikor ráharapunk, szétpattan a szánkban. Sok magja van. A növény alig éri el az 1 méter magasságot, ezért alkalmas arra, hogy lakásban vagy erkélyen neveljük.

10. White cherry paradicsom: kitűnő ízű, édes, zamatos fajta. Termései aprók, kb. 2 cm-esek, krémfehér színűek. Rendkívül bőtermő.
 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.