Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Nyersen, konzervben, főve, sülve, töltve, köretként, szendvicsbe, fogyaszthatjuk, mégsem egyhangú, hiszen hihetetlen széles és színes a paletta!

1. Teardrop paradicsom: nevezik körteparadicsomnak is, a szemek 3–5 cm méretűek. Piros, sárga és narancssárga színben létezik. A héja erős, vastag, ezért sokáig friss marad. Alkalmas salátákba, befőzésre.

2. Ökörszív paradicsom: nevét lefelé kissé megnyúlt alakjáról kapta. Színe világosabb, néha egészen fakó, mégis igen ízletes.

3. Sárga fürtös paradicsom: nemcsak íze, hanem a gyerekek számára is csábító színe miatt nagy kedvenc. Gazdagon termő fajta, saláták tökéletes kiegészítője.

4. Góliát paradicsom: termése nagy és gömbölyű, akár 1 kg-os is lehet! Lédús, húsos, enyhén kásás. Héja erős, ezért sokáig tárolható.

5. Koktélparadicsom: illatos bogyója inkább lédús, mint húsos. A világossárgától a sötétpirosig rengeteg színárnyalatban létezik. Színénél csak formája változatosabb: lehet szilva, körte, szőlő vagy palack alakú.

Klasszikus paradicsomleves recept >>>

6. Húsparadicsom: magas hozamú, húsos, kb. 200 g súlyú paradicsom. Tökéletes levesekhez vagy otthon eltett paradicsomszószhoz.

7. Paprikaparadicsom: különlegességnek számít a gyümölcsök hosszúkás formája miatt. Termései kellemesen édeskés ízűek, bőtermő, nagyon kevés magja van.

8. Befőzőparadicsom: héja vékony, alakja bordázott, hurkaszerű kinövésekkel. Bőtermő, édes, húsos, lédús.

9. Datolyaparadicsom: az egyik legkedveltebb, szupermarketekben szinte állandóan kapható fajta. Héja erős, amikor ráharapunk, szétpattan a szánkban. Sok magja van. A növény alig éri el az 1 méter magasságot, ezért alkalmas arra, hogy lakásban vagy erkélyen neveljük.

10. White cherry paradicsom: kitűnő ízű, édes, zamatos fajta. Termései aprók, kb. 2 cm-esek, krémfehér színűek. Rendkívül bőtermő.
 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.