A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sziasztok! Visszajöttem az Egyesült Államokból, mondhatom, csodás út volt. Az élményeimről részletesen beszámolok a filmsorozatban, amely a Jamie’s American Road Trip címet viseli. Most az utómunkálatok folynak, ehhez készítünk egy rövid bevezetőt, már itt, Londonban.

A rendező rám aggatott mindenféle jelmezt, a 30 fokban nem volt könnyű viselet ez az indián bőrcucc, de amint megláttam magam benne a tükörben, le kellett állítani a forgatást, annyit röhögtem.

Amerikában és Ausztráliában a barbecue, azaz a kerti sütögetés a helyi élet szerves része, valószínűleg a pionírok életformájára emlékezteti őket.

A tűzgyújtás és grillezés mindig a férfiak feladata, az asszonyok a húsokhoz kínált salátát készítik el. A mai receptet is amerikai utamon lestem el.

Grillezett bárányborda

A fantasztikus ízt a fokhagymás-fűszeres pác adja
A fantasztikus ízt a fokhagymás-fűszeres pác adja

Hozzávalók 4 személyre:
8 bárányborda (csonttal együtt)
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál Jamie Oliver kakukkfű, citrom és babér fűszerkeverék
1 teáskanál citromlé
1/2 teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál só
1 friss rozmaringág
2 evőkanál olívaolaj

A megtisztított fokhagymát összezúzzuk és tálba tesszük. A rozmaringágról lehúzzuk a leveleket, és apróra vágjuk. A tálba tesszük a kakukkfű, citrom és babér fűszerkeverékkel, sóval, frissen őrölt borssal együtt. Citromlével és olívaolajjal felöntjük, majd jól kikeverjük. A báránybordákat megmossuk, megtöröljük, és bedörzsöljük a fűszeres olajjal. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Kivesszük, és faszénparázs fölött, oldalanként 8-10 percig sütjük. Rostsütő serpenyőben is készíthető. Rozmaringos pirított burgonyával és fokhagymás párolt parajjal körítjük.


A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.