A rendező rám aggatott mindenféle jelmezt, a 30 fokban nem volt könnyű viselet ez az indián bőrcucc, de amint megláttam magam benne a tükörben, le kellett állítani a forgatást, annyit röhögtem.
Amerikában és Ausztráliában a barbecue, azaz a kerti sütögetés a helyi élet szerves része, valószínűleg a pionírok életformájára emlékezteti őket.
A tűzgyújtás és grillezés mindig a férfiak feladata, az asszonyok a húsokhoz kínált salátát készítik el. A mai receptet is amerikai utamon lestem el.
Grillezett bárányborda
Hozzávalók 4 személyre:
8 bárányborda (csonttal együtt)
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál Jamie Oliver kakukkfű, citrom és babér fűszerkeverék
1 teáskanál citromlé
1/2 teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál só
1 friss rozmaringág
2 evőkanál olívaolaj
A megtisztított fokhagymát összezúzzuk és tálba tesszük. A rozmaringágról lehúzzuk a leveleket, és apróra vágjuk. A tálba tesszük a kakukkfű, citrom és babér fűszerkeverékkel, sóval, frissen őrölt borssal együtt. Citromlével és olívaolajjal felöntjük, majd jól kikeverjük. A báránybordákat megmossuk, megtöröljük, és bedörzsöljük a fűszeres olajjal. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Kivesszük, és faszénparázs fölött, oldalanként 8-10 percig sütjük. Rostsütő serpenyőben is készíthető. Rozmaringos pirított burgonyával és fokhagymás párolt parajjal körítjük.
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.