Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A karácsony az az időszak, amikor összegyűlik a család, jókat eszünk-iszunk, ugyanakkor ez az az időszak is, ami a legnagyobb feladatot jelenti a konyhában. Jó szervezéssel, jó időbeosztással és az egész család bevonásával azonban nem kell, hogy a sütés-főzés rabszolgájává váljon a háziasszony.

Az advent a sütés időszaka, ilyenkor készítjük elő és sütjük meg az aprósüteményeket. Ezért célszerű olyanokat választani, amelyek 2-3 hétig is elállnak, sőt, az állás még jót is tesz nekik: megpuhulnak.

Omlós tészta

A leggyakrabban használt süteményalap az omlós tészta. Könnyű elkészíteni, de aki fél, hogy nem sikerül tökéletesen, válasszon félkész tésztát a boltok hűtőpultjából. Az omlós tészta alapvetően lisztből, cukorból, zsiradékból, esetleg tojásból áll. Süthetünk belőle vékony aprósüteményeket, teasüteményeket, de ki is bélelhetünk vele különböző sütőformákat is, tehát pite és lepény készítéséhez is kiváló, mert a tészta sütés közben nem hólyagosodik fel.

Körtés csokoládélepény

Csokoholisták imádni fogják ezt a lepényt!
Csokoholisták imádni fogják ezt a lepényt!

Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg omlós tészta
12,5 g darált mandula
2 nagy tanyasi tojás
9 dkg cukor
12,5 dkg puha vaj
18,5 dkg étcsokoládé (legalább 50% kakaótartalommal)
3 nagy körte
a tálaláshoz tejszínhab

Elkészítés: Az omlós tésztát 5 mm vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű piteformát. 20 percre betesszük a mélyhűtőbe. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tésztára sütőpapírt helyezünk, megtöltjük sütőbabbal, és 10 percig sütjük. A babot és a papírt eltávolítjuk, a sütő hőmérsékletét 170 fokra csökkentjük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A puha vajat összekeverjük a cukorral, a tojással, a darált mandulával, majd az olvasztott csokoládéval. A krémet a tésztára öntjük, és belenyomjuk a meghámozott, felnegyedelt körtét is. Kb. 45 percig sütjük, amíg a tészta is aranybarnára sül. Tejszínhabbal kínáljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.