Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Húsvét

Olcsó és egyszerű desszert húsvétra: így készül a csokoládés piskótatekercs

Nem csak a bonyolult torták kerülhetnek az ünnepi asztalra. Az egyszerű, de mutatós süteményeket legalább annyira szeretni fogják a vendégek.

A piskótatekercs az egyik legjobb vendégváró édesség, elkészíteni csak kicsit tart tovább, mint elfogyasztani. Ha a klasszikus lekváros változat helyett csokoládés krémmel töltjük meg a tekercset, máris beillik az ünnepi desszertek sorába.

Édes-krémes csokoládés piskótatekercs húsvétra (Fotó: Vidék íze archívum)
Édes-krémes csokoládés piskótatekercs húsvétra (Fotó: Vidék íze archívum)

Csokoládés piskótatekercs húsvétra

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

A krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 35 dkg csokoládés mogyorókrém
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítése:

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből kemény habot verünk a csipetnyi sóval. A sárgájákat krémesre keverjük a cukorral. Azután több adagban hozzádolgozzuk a lisztet és a fehérjehabot.
  2. A masszát egy hablapát segítségével eloszlatjuk egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  3. Egy konyharuhát kiterítünk, megszórjuk egy kevés cukorral. Ráhelyezzük a meleg piskótát. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével felcsavarjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt. A csokoládés mogyorókrémet és a mascarponét együtt kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a tejszínhabot. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, majd visszatekerjük. Porcukorral megszórjuk, és felszeletelve kínáljuk.

Tipp: Mogyorókrém helyett mikróban felolvasztott csokoládét is keverhetünk a mascarponés-tejszínes krémhez.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.