Nem csak a bonyolult torták kerülhetnek az ünnepi asztalra. Az egyszerű, de mutatós süteményeket legalább annyira szeretni fogják a vendégek.
A piskótatekercs az egyik legjobb vendégváró édesség, elkészíteni csak kicsit tart tovább, mint elfogyasztani. Ha a klasszikus lekváros változat helyett csokoládés krémmel töltjük meg a tekercset, máris beillik az ünnepi desszertek sorába.
Csokoládés piskótatekercs húsvétra
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
1 csipet só
12 dkg cukor
12 dkg liszt
A krémhez:
2 dl habtejszín
35 dkg csokoládés mogyorókrém
25 dkg mascarpone
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből kemény habot verünk a csipetnyi sóval. A sárgájákat krémesre keverjük a cukorral. Azután több adagban hozzádolgozzuk a lisztet és a fehérjehabot.
A masszát egy hablapát segítségével eloszlatjuk egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsiben. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Egy konyharuhát kiterítünk, megszórjuk egy kevés cukorral. Ráhelyezzük a meleg piskótát. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével felcsavarjuk, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt. A csokoládés mogyorókrémet és a mascarponét együtt kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a tejszínhabot. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, majd visszatekerjük. Porcukorral megszórjuk, és felszeletelve kínáljuk.
Tipp: Mogyorókrém helyett mikróban felolvasztott csokoládét is keverhetünk a mascarponés-tejszínes krémhez.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.