Ha olyan desszertet is keresel húsvétra, ami sütés nélkül készül, akkor ennek a kókuszkockának a receptjét éppen neked találták ki. A sütemény összeállítása rendkívül egyszerű, mindössze arra kell figyelni, hogy egy napig pihennie kell a hűtőszekrényben.
Puha, enyhén citrusos, megfelelően kókuszos, meg persze kellemesen hideg és krémes – kell ennél több pozitív tulajdonság egy üdítő desszertnek? Bizony a lista ennyivel még nem ér véget, ugyanis ez a mennyei finomság villámgyorsan elkészül, és a locsolók is elégedettek lesznek a végeredménnyel. Mutatjuk is a Vidék íze magazin szuper receptjét ehhez a különleges húsvéti édességhez.
Íme a sütés nélkül készülő kókuszkocka receptje!
Hozzávalók:
24 darab szögletes vajas keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
6 evőkanál porcukor
25 dkg puha vaj
15+15 dkg kókuszreszelék
fél lime
a tetejére lime, tejszínhab, tojáscukor, menta
Elkészítés:
A szokásos módon megfőzzük a vaníliás pudingporokat nyolc deci tejben, majd kevergetve teljesen kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a hat evőkanál cukorral és a lime kifacsart levével, végül beledolgozunk 15 dkg kókuszreszeléket, és a kihűlt vaníliás pudingot is.
Egy kisebb tál aljába belesorakoztatjuk a kekszek harmadát, rákenjük a krém harmadát, ezt még kétszer megismételjük. A tetején lévő krémre rászórjuk a maradék kókuszreszeléket. Átlátszó fóliával letakarjuk, és legalább egy napig pihentetjük hűtőszekrényben.
Tálalás előtt a kekszek mentén óvatosan felvágjuk. Minden darabra nyomunk egy-egy rózsányi tejszínhabot, végül lime-szeletekkel, mentával, tojáscukorral díszítjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.