Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Húsvét

Pofonegyszerű desszert húsvétra: sütés nélkül készül a kókuszkocka

Kókuszkocka / Fotó: Vidék íze magazin
Ha olyan desszertet is keresel húsvétra, ami sütés nélkül készül, akkor ennek a kókuszkockának a receptjét éppen neked találták ki. A sütemény összeállítása rendkívül egyszerű, mindössze arra kell figyelni, hogy egy napig pihennie kell a hűtőszekrényben.

Puha, enyhén citrusos, megfelelően kókuszos, meg persze kellemesen hideg és krémes – kell ennél több pozitív tulajdonság egy üdítő desszertnek? Bizony a lista ennyivel még nem ér véget, ugyanis ez a mennyei finomság villámgyorsan elkészül, és a locsolók is elégedettek lesznek a végeredménnyel. Mutatjuk is a Vidék íze magazin szuper receptjét ehhez a különleges húsvéti édességhez.

Mennyeien finom és puha kókuszkocka, aminek az elkészítése is egyszerű / Fotó: Vidék íze magazin
Mennyeien finom és puha kókuszkocka, aminek az elkészítése is egyszerű / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a sütés nélkül készülő kókuszkocka receptje!

Hozzávalók:

  • 24 darab szögletes vajas keksz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 evőkanál porcukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 15+15 dkg kókuszreszelék
  • fél lime
  • a tetejére lime, tejszínhab, tojáscukor, menta

Elkészítés:

  1. A szokásos módon megfőzzük a vaníliás pudingporokat nyolc deci tejben, majd kevergetve teljesen kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a hat evőkanál cukorral és a lime kifacsart levével, végül beledolgozunk 15 dkg kókuszreszeléket, és a kihűlt vaníliás pudingot is.
  2. Egy kisebb tál aljába belesorakoztatjuk a kekszek harmadát, rákenjük a krém harmadát, ezt még kétszer megismételjük. A tetején lévő krémre rászórjuk a maradék kókuszreszeléket. Átlátszó fóliával letakarjuk, és legalább egy napig pihentetjük hűtőszekrényben.
  3. Tálalás előtt a kekszek mentén óvatosan felvágjuk. Minden darabra nyomunk egy-egy rózsányi tejszínhabot, végül lime-szeletekkel, mentával, tojáscukorral díszítjük.

Borítókép: Vidék íze magazin


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.