Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A húsvét viszonylag kevés előkészítést igénylő ünnep. Ha szeretnénk jobban a magunkénak érezni az előkészületeket, mi magunk is elkészíthetjük a sonka mellé dukáló mustárt. Esetleg többfélét is.
az alapja a Mustármag

A mustár készítéséhez alapvetően mustármagra vagy ennek porrá őrölt változatára van szükségünk. Akkor sincs gond, ha csak mustármagot kapunk, egy kávédaráló segítségével könnyedén előállíthatjuk a megfelelő finomságú port, csak arra figyeljünk, hogy őrlés közben ne melegedjen túl a mustár, mert akkor megkeseredik. A mustármagból készített porhoz sokféle fűszert adhatunk, kedvünk szerint hangolhatjuk a mustárt.

Így Fűszerezzük

Az édes pirospaprika mellett mehet a mustárba őrölt csili, zellermag, kakukkfű, fekete bors, cayenne bors, babérlevél, zsálya, koriander, tárkony, bazsalikom is, de a mézes, édeskés mustárokhoz dukál a fahéj, egy kevés szerecsendió, szegfűbors is. Ezeket a fűszereket szintén őrölt formában adjuk a porhoz, bár a zöld fűszereket egészen finomra vágva is a mustárunkba keverhetjük. A mustárnak jó partneri a keleti fűszerek, javasolt kikísérletezni a curryvel, öt kínai fűszerrel vagy ras el hanout keverékkel készített változatokat is.

Ettől lesz krémes

A mustár krémességét kevés borecettel vagy más, viszonylag gyengébb ecettel, plusz valamilyen növényi eredetű olajjal, mézzel adhatjuk meg. Az krémhez adhatunk napraforgóolajat, de akár repce- vagy olíva olajat is használhatunk.

Ha nem szeretnénk, hogy túl csípős legyen a végeremény, akkor kandírozott gyümölcsökkel, egészen sűrű gyümölcslekvár felhasználásával is készíthetünk édeskés, pikáns mustárokat.

Húsvéti tippek és receptek >>>
így tároljuk

Az elkészített mustárnak nem árt, ha egy-két napot pihen a hűtőben. Egyrészt ezalatt az idő alatt besűrűsödik, a mustár picit veszt az erejéből, valamint teljességgel összeérnek az ízei is. A mustárt jól záródó műanyag edényben vagy kisebb csatos- vagy befőttes üvegben érdemes tárolni. Ha a mustármag jobban felszívta volna a nedvességet, s az eredmény sűrűbbre sikerült volna a vártnál, akkor egy kis vízzel lazíthatunk a krém állagán.

RECEPTEK HÚSVÉTRA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.