Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Farsangi szalagos fánk
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
A húsvét viszonylag kevés előkészítést igénylő ünnep. Ha szeretnénk jobban a magunkénak érezni az előkészületeket, mi magunk is elkészíthetjük a sonka mellé dukáló mustárt. Esetleg többfélét is.
az alapja a Mustármag

A mustár készítéséhez alapvetően mustármagra vagy ennek porrá őrölt változatára van szükségünk. Akkor sincs gond, ha csak mustármagot kapunk, egy kávédaráló segítségével könnyedén előállíthatjuk a megfelelő finomságú port, csak arra figyeljünk, hogy őrlés közben ne melegedjen túl a mustár, mert akkor megkeseredik. A mustármagból készített porhoz sokféle fűszert adhatunk, kedvünk szerint hangolhatjuk a mustárt.

Így Fűszerezzük

Az édes pirospaprika mellett mehet a mustárba őrölt csili, zellermag, kakukkfű, fekete bors, cayenne bors, babérlevél, zsálya, koriander, tárkony, bazsalikom is, de a mézes, édeskés mustárokhoz dukál a fahéj, egy kevés szerecsendió, szegfűbors is. Ezeket a fűszereket szintén őrölt formában adjuk a porhoz, bár a zöld fűszereket egészen finomra vágva is a mustárunkba keverhetjük. A mustárnak jó partneri a keleti fűszerek, javasolt kikísérletezni a curryvel, öt kínai fűszerrel vagy ras el hanout keverékkel készített változatokat is.

Ettől lesz krémes

A mustár krémességét kevés borecettel vagy más, viszonylag gyengébb ecettel, plusz valamilyen növényi eredetű olajjal, mézzel adhatjuk meg. Az krémhez adhatunk napraforgóolajat, de akár repce- vagy olíva olajat is használhatunk.

Ha nem szeretnénk, hogy túl csípős legyen a végeremény, akkor kandírozott gyümölcsökkel, egészen sűrű gyümölcslekvár felhasználásával is készíthetünk édeskés, pikáns mustárokat.

Húsvéti tippek és receptek >>>
így tároljuk

Az elkészített mustárnak nem árt, ha egy-két napot pihen a hűtőben. Egyrészt ezalatt az idő alatt besűrűsödik, a mustár picit veszt az erejéből, valamint teljességgel összeérnek az ízei is. A mustárt jól záródó műanyag edényben vagy kisebb csatos- vagy befőttes üvegben érdemes tárolni. Ha a mustármag jobban felszívta volna a nedvességet, s az eredmény sűrűbbre sikerült volna a vártnál, akkor egy kis vízzel lazíthatunk a krém állagán.

RECEPTEK HÚSVÉTRA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.