Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Húsvét

Mennyei finomság húsvétra: tojáslikőrös túrótorta őszibarackkal

Tojáslikőrös túrótorta / Fotó: Vidék íze magazin
Bár a tojáslikőrös torta receptje első ránézésre kissé bonyolultnak tűnik, mégis érdemes elkészíteni, ugyanis a végeredmény önmagáért beszél. Ez az édesség lehet ugyanis a húsvéti menüsor igazi meglepetése: ünnepélyes, látványos és természetesen mennyeien finom.

A húsvéti ünnep egyik kötelező itala a tojáslikőr, amivel főleg a hölgyek koccintanak. De miért ne kerülhetne ebből a finom italból akár a tortába is? Nos, a Vidék íze magazin remek receptjében, a tojáslikőrös túrótortában éppen ez a hozzávaló szerepel, amit remekül kiegészít az édes túrókrém és a zamatos őszibarack. Egy biztos, ebből a desszertből egyetlen szelet nem lesz elég.

Egy igazi ünnepi desszert a tojáslikőrös túrótorta / Fotó: Vidék íze magazin
Egy igazi ünnepi desszert a tojáslikőrös túrótorta / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a tojáslikőrös túrótorta receptje!

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 1 csipet só
  • 25 dkg cukor
  • 20,5 dkg liszt
  • egyharmad csomag sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve és héja
  • fél dl tojáslikőr
  • 4 lap zselatin
  • 1 kis üveg őszibarackbefőtt

Az összeállításhoz és a díszítéshez:

  • málnalekvár
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • tojáscukor
  • pár szem pisztácia

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéket habbá verjük a vízzel, majd kis adagokban hozzáadagoljuk a cukrot. A fényes habba fakanállal egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat. Végül elvegyítjük benne a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Elfelezzük a masszát. Két nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, mindegyikbe öntünk egy-egy adagot, és 180 fokra előmelegített sütőben egy-egy vékony lapot sütünk.
  3. Kiborítjuk a piskótát a tepsiből. Az egyiket a papírral együtt többször fel- és kitekerjük, majd összecsavarva hagyjuk kihűlni. A másikat beavatkozás nélkül hagyjuk hűlni.
  4. Elkészítjük a krémet. Kikeverjük a túrót a joghurttal, a tojáslikőrrel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom kifacsart levével.
  5. Az őszibarackot lecsöpögtetjük, majd apró kockákra vágjuk. Pár percre hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Kinyomkodjuk, majd kis meleg vízben feloldjuk. Ezt is belevegyítjük a túrós krémbe. Ha már kezd megkötni, akkor hozzáforgatjuk a másfél deci tejszínből vert habot is.
  6. A piskótaroládot kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, majd ismét felcsavarjuk. A tésztarudat egyforma hosszú darabokra vágjuk (attól függően, milyen magas tortát szeretnénk, 4-5 jön ki belőle).
  7. Az egyiket kiterítjük, megkenjük vékonyan a málnalekvárral, majd vastagon a túrókrémmel. Feltekerjük, és egy lapos tányér közepére állítjuk. Majd a többi csíkot is hasonlóan megkenjük, és csigavonalban rátekerjük.
  8. Lemérjük az átmérőjét, és a másik piskótalapból kiszabunk két ugyanekkora körlapot. Megkenjük mindkettő egyik oldalát málnalekvárral.
  9. Az egyik köré tortagyűrűt állítunk. Kenünk rá egy kevés túrós krémet. Átemeljük rá a felcsavart tortát. Ennek a tetejére is túrókrémet kenünk, majd rárakjuk a felső piskótát, úgy, hogy a lekváros rész lefelé nézzen. Gyengéden rányomjuk.
  10. Legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Tálalás előtt levesszük a tortagyűrűt, átemeljük a tortát egy tálra.
  11. A tejszínből habot verünk a porcukorral és a habfixálóval, és kívülről bevonjuk vele a tortát. Egy keveset habzsákba rakunk, kis rózsákat formázunk a tetejére. Végül tojáscukrokat nyomunk a habba. Az oldalát megszórjuk darált pisztáciával.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.