Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Húsvét

Ettől a hozzávalótól lesz különleges a húsvéti sonkatekercs

A sonkatekercs egy roppant egyszerű finomság, ami minden hidegtálas rendezvényen biztosan ott van, de a húsvéti asztalról sem hiányozhat. A vékony sonkát finom krémekkel megtöltve nagyon változatos vendégváró falatokat készíthetünk - mi most egy igazán különlegeset mutatunk.

A hidegtálak kötelező eleme a sonkatekercs, amelyet általalában torma-, sajt- vagy tojáskrémmel töltenek meg. Húsvétkor gyakran készítik, hiszen már a vendégek érkezése előtti napon összeállítható, ráadásul friss kenyérrel, kaláccsal fogyasztva nagyon laktató.

Ha szeretnéd most egy picit más, különleges töltelékkel megtölteni a sonkát, próbáld ki a Vidék íze magazin receptjét, amelyben a juhtúrós-zöldséges alapkrém marhanyelvtől lesz még ínycsiklandóbb.

Finom és laktató a marhanyelvvel és juhtúróval töltött sonkatekercs / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Finom és laktató a marhanyelvvel és juhtúróval töltött sonkatekercs / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 10 dkg vékonyra szeletelt parasztsonka
  • 10 dkg vékonyra szeletelt gépsonka
  • 15 dkg füstölt marhanyelv
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 1 nagy marék vegyes zöld saláta

Elkészítése:

  1. Nagyon apró kockákra vágjuk a füstölt marhanyelvet.
  2. Egy keverőtálba rakjuk a juhtúrót, belereszeljük a gerezdnyi fokhagymát. Finomra metéljük a petrezselyem zöldjét, azt is beleszórjuk. Fakanállal nagyon alaposan átkeverjük.
  3. A kígyóuborkát hosszú szeletekre, majd nagyon pici kockákra vágjuk, a füstölt marhanyelvet szintén felaprítjuk, mindezt beleforgatjuk a juhtúrós alapba. Megkóstoljuk, ha szükséges, ízesítjük kis sóval és borssal, de valószínűleg nem lesz rá szükség, mivel a juhtúró és a füstölt marhanyelv elég ízt ad.
  4. A sonkaszeletekre teszünk egy-egy csík tölteléket, felcsavarjuk. Egy salátástálba rakjuk a vegyes zöld salátát, és erre fektetjük a sonkatekercseket.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.