Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Avokádókrém recept
Avokádókrém
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Húsvét

Tavaszi színek és ízek a húsvéti asztalon: Így készül a zöldborsós tojáspástétom

A húsvéti asztal fő ékessége természetesen a sonka és a tojás. Most egy egészen különleges tojáspástétom receptet hoztunk, aminek színe is remekül illik a tavaszi ünnephez.

A hidegen kínálható finomságok megkönnyítik a háziasszonyok életét, hiszen előre elkészíthetőek és nem kell az utolsó pillanatban is a konyhában tevékenykedni. Ez a tojáspástétom nemcsak finom, hanem nagyon látványos eleme is lehet az ünnepi menünek.

Egyszerű, de nagyszerű ez a zöldborsós tojáspástétom / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Egyszerű, de nagyszerű ez a zöldborsós tojáspástétom / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál zselatin

Elkészítése:

  1. Pici sóval megpároljuk a borsót.
  2. Két tojást keményre főzünk.
  3. A másik négyet sóval felverjük, és a vajon lágy rántottát készítünk belőle. Még melegen vagy langyosan összekeverjük a tejszínnel. Frissen reszelt szerecsendióval, pici mustárral ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük, végül eloszlatunk benne 1 evőkanál zselatint. Beleforgatjuk a párolt borsót.
  4. Egy keskeny, hosszúkás formát úgy bélelünk ki átlátszó fóliával, hogy mindkét oldalon túlnyúljon rajta. Beleöntjük a massza felét, kirakjuk a tetejét cikkekre vágott főtt tojással. Rákanalazzuk a maradék krémet, habkártyával elsimítjuk. Visszahajtjuk a tetejére a fóliát.
  5. Belerakjuk egy tepsibe, öntünk alá annyi vizet, hogy a közepéig érjen. Betoljuk a 130 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül félóra alatt megsül. Szépen meg fog emelkedni.
  6. Kivesszük, és a formában hagyva lesúlyozzuk a tetejét. Tálalás előtt kiborítjuk, szeleteljük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.