A húsvéti asztal fő ékessége természetesen a sonka és a tojás. Most egy egészen különleges tojáspástétom receptet hoztunk, aminek színe is remekül illik a tavaszi ünnephez.
A hidegen kínálható finomságok megkönnyítik a háziasszonyok életét, hiszen előre elkészíthetőek és nem kell az utolsó pillanatban is a konyhában tevékenykedni. Ez a tojáspástétom nemcsak finom, hanem nagyon látványos eleme is lehet az ünnepi menünek.
Hozzávalók:
6 tojás
10 dkg fagyasztott zöldborsó
2 evőkanál vaj
1 dl tejszín
1 csipet reszelt szerecsendió
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál zselatin
só
Elkészítése:
Pici sóval megpároljuk a borsót.
Két tojást keményre főzünk.
A másik négyet sóval felverjük, és a vajon lágy rántottát készítünk belőle. Még melegen vagy langyosan összekeverjük a tejszínnel. Frissen reszelt szerecsendióval, pici mustárral ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük, végül eloszlatunk benne 1 evőkanál zselatint. Beleforgatjuk a párolt borsót.
Egy keskeny, hosszúkás formát úgy bélelünk ki átlátszó fóliával, hogy mindkét oldalon túlnyúljon rajta. Beleöntjük a massza felét, kirakjuk a tetejét cikkekre vágott főtt tojással. Rákanalazzuk a maradék krémet, habkártyával elsimítjuk. Visszahajtjuk a tetejére a fóliát.
Belerakjuk egy tepsibe, öntünk alá annyi vizet, hogy a közepéig érjen. Betoljuk a 130 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül félóra alatt megsül. Szépen meg fog emelkedni.
Kivesszük, és a formában hagyva lesúlyozzuk a tetejét. Tálalás előtt kiborítjuk, szeleteljük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.