Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Húsvét

Tavaszi színek és ízek a húsvéti asztalon: Így készül a zöldborsós tojáspástétom

A húsvéti asztal fő ékessége természetesen a sonka és a tojás. Most egy egészen különleges tojáspástétom receptet hoztunk, aminek színe is remekül illik a tavaszi ünnephez.

A hidegen kínálható finomságok megkönnyítik a háziasszonyok életét, hiszen előre elkészíthetőek és nem kell az utolsó pillanatban is a konyhában tevékenykedni. Ez a tojáspástétom nemcsak finom, hanem nagyon látványos eleme is lehet az ünnepi menünek.

Egyszerű, de nagyszerű ez a zöldborsós tojáspástétom / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Egyszerű, de nagyszerű ez a zöldborsós tojáspástétom / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál zselatin

Elkészítése:

  1. Pici sóval megpároljuk a borsót.
  2. Két tojást keményre főzünk.
  3. A másik négyet sóval felverjük, és a vajon lágy rántottát készítünk belőle. Még melegen vagy langyosan összekeverjük a tejszínnel. Frissen reszelt szerecsendióval, pici mustárral ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük, végül eloszlatunk benne 1 evőkanál zselatint. Beleforgatjuk a párolt borsót.
  4. Egy keskeny, hosszúkás formát úgy bélelünk ki átlátszó fóliával, hogy mindkét oldalon túlnyúljon rajta. Beleöntjük a massza felét, kirakjuk a tetejét cikkekre vágott főtt tojással. Rákanalazzuk a maradék krémet, habkártyával elsimítjuk. Visszahajtjuk a tetejére a fóliát.
  5. Belerakjuk egy tepsibe, öntünk alá annyi vizet, hogy a közepéig érjen. Betoljuk a 130 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül félóra alatt megsül. Szépen meg fog emelkedni.
  6. Kivesszük, és a formában hagyva lesúlyozzuk a tetejét. Tálalás előtt kiborítjuk, szeleteljük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.