Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Praktikus

Így fagyaszd le a krumplipürét

Pofonegyszerűen lefagyaszthatod a maradék krumplipürét /Fotó: Shutterstock
A krumplipüré egy olyan köret, ami szinte minden húsétel mellett kiválóan működik. Az sem vitás, hogy frissen az igazi, ám sokszor előfordul, hogy túlvállaljuk magunkat és a nyakunkon marad. Így fagyaszd le a maradék krumplipürét:

Van egy tök jó praktika, aminek hála pofonegyszerűen lefagyaszthatod adagokra osztva a maradék krumplipürét, ha úgy látod, hogy ellenkező esetben a nyakadon maradna, aztán pedig csak a kukában végezné.

Porciózd ki

Fagyasztás előtt mindenképpen szedd kisebb adagokra. Máskülönben csak egy nagyobb fagyos tömbként fogod tudni elővenni a mélyhűtőből, így pedig képtelen leszel az egészet kiolvasztani még akkor is, ha csak néhány falatra lenne szükséged. Viszont ha kisebb porciókban kerül a fagyóba, pont annyi adagot fogsz tudni kiolvasztani, amennyire szükséged van.

Pofonegyszerűen lefagyaszthatod a maradék krumplipürét /Fotó: Shutterstock
Pofonegyszerűen lefagyaszthatod a maradék krumplipürét /Fotó: Shutterstock

A kis adagokat legjobban egy fagylaltadagoló kanál segítségével tudod egyenlő porciókra osztani. Miután bekerültek a kívánt mennyiségek a fagyóba, két óra elteltével kivesszük a lefagyott gömböcskéket, aztán bezacskózzuk őket. Arra ügyeljünk, hogy a tasakban ne maradjon levegő, mielőtt újra hűvösre kerül a köret.

Persze előfordulhat az is, hogy az eltett maradékot később egyszerre szeretnéd felhasználni. Ebben az esetben hanyagolhatod a fagylaltadagoló kanalat és azonnal mehet a mélyhűtőbe egy légtelenített zacsiba. Helytakarékosság szempontjából akár akár összébb is lehet lapítani. Ha megfogadod ezeket a tippeket, akkor a te krumplipüréd sem fog kárba menni, ráadásul pont olyan finom lesz olvasztás után is, mint amikor elkészült.

Tipp:

Azt mindenképpen várd meg fagyasztás előtt, hogy a krumplipüré kihűljön. Ha ízesítenéd a köretet, azt az újramelegítés után tedd, ugyanis vannak olyan fűszerek, melyek igen rosszul reagálnak a hidegre.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.