Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Diéták

Így készítsd el a zöldségeket, ha fogyni szeretnél - 3 szuper tipp!

zöldség
Ha odafigyelsz a súlyodra, és szeretnéd, hogy minél egészségesebb étel kerüljön az asztalra, természetes, hogy a sok-sok zöldséget fogyasztasz. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el, hogy minél több értékes vitamin- és ásványi anyag maradjon bennük!

1. Gőz fölött párolás

A zöldségfélét tedd lyukacsos fenekű edénybe. Egy fazékban forralj vizet, majd tedd fölé a zöldséges edényt. Így a vízgőzben fog megpárolódni az étel, megtartva értékes tápanyagait, vitaminjait. Ehhez hasonló módszer, ha a zöldséget alufóliába csomagolva egy kis víz vagy leves hozzáadásával tepsire téve a sütőben is meg lehet párolni.

2. Blansírozás

A kiválasztott zöldséget rövid időre dobd lobogva forró vízbe, majd vedd ki, és merítsd nagyon hideg vízbe. Ez a módszer remek például a paradicsom elkészítéséhez, hiszen így a héja is könnyen lejön.

3. Grillezés

Tökéletes módszer például a cukkini, a padlizsán, a gomba, a hagyma elkészítéséhez. Ha grillsütőben vagy sütőben történik, helyezd a zöldségeket nagyjából 10-15 cm távolságra a hőforrástól, hogy szépen megpiruljon, és közben meg is puhuljon. Érdemes a zöldségeket előre bepácolni, fűszerezni.

ÉTKEZZ OKOSAN! MILYEN, ÉS MENNYI ZÖLDSÉGET, GYÜMÖLCSÖT EGYÜNK?>>>

KEVESEBB VÖRÖS HÚS, TÖBB ZÖLDSÉG! - EZZEL AZ ÉTRENDDEL MENTHETJÜK MEG A FÖLDET>>>

ZÖLDSÉG, VAGY GYÜMÖLCS? EZ A KVÍZ NEM IS ANNYIRA KÖNNYŰ!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.