Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

Így készül a toszkán paradicsomleves - Illatos bazsalikommal és parmezánnal

paradicsomleves
A paradicsomlevest kivétel nélkül mindenki szereti, még a legválogatósabb gyerekek is. Imádják a nagyiét, azt is, amit anya csinál, de a menzás változat is bármikor jöhet!

A változatosság azonban itt sem árt, így a hagyományos magyar kedvenc helyett érdemes néha a paradicsomdarabokkal és illatos bazsalikommal megpakolt, parmezánforgácsokkal megszórt toszkán verziót elkészíteni!

A hazai kedvenccel ellentétben ez a villámgyorsan elkészíthető leves tartalmas és laktató. Akkor érdemes leginkább nekiállni, amikor van otthon szikkadt, de jó minőségű kovászos kenyerünk, olyan, amit már nem szívesen ennénk meg, de kidobni sem akarjuk még.

A toszkán paradicsomleves 20 perc alatt az asztalon van, a friss bazsalikom nyáriasan vidám ízt kölcsönöz neki és a benne található kenyér miatt simán elmegy gyors és teljes értékű vegetáriánus vacsorának, ami után maximum egy kis nassra vágyik az ember.

Hozzávalók (6 fő részére):

  • 3 doboz, 450 gr-os darabolt paradicsomkonzerv
  • 3 dl alaplé (lehet zöldségalaplé is!)
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kenyér bele
  • 2 babérlevél
  • 1 tk cukor
  • 50 gr parmezán
  • Egy csokor friss bazsalikom
  • Só, bors
  • Olíva olaj

Elkészítése:

1. Vágd minél apróbbra a hagymát és karikázd vékony szeletekre a megtisztított fokhagymagerezdeket

2. Vastag fenekű lábasban, kevés olíva olajon párold a hagymát üvegesre, majd tedd hozzá a fokhagymát és párold tovább, de ne hagyd, hogy elkezdjen barnulni.

3. Add hozzá a cukrot és karamellizáld kicsit, majd öntsd rá a paradicsomot és az alaplevet. Dobd mellé a babérlevelet, és ha kell, sózd, borsozd. Forrald lassú lángon kb. 15 percig.

4. Húzd le a tűzről és dobd bele a bazsalikomleveleket. (Nem nagyon kell összevágni.)

5. Tépkedj tányérba egy kisebb marék szikkadt kenyérbelet és kanalazd rá a levest.

6. Reszelj rá parmezánt, locsolj hozzá kevés extra szűz olíva olajat, és máris kész a tökéletes paradicsomleves!

KLASSZIKUS PARADICSOMLEVES BETŰTÉSZTÁVAL>>>

PARADICSOMLEVES RIZSGOMBÓCCAL>>>

PARADICSOMLEVES RESZELT SAJTTAL>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.