Kakaót leginkább hétköznap iszunk, akik inkább az intenzív ízeket szeretik, azok holland kakaóporból készítik, ám a gyerekek a pikk-pakk elkészülő instant változatra esküsznek. Ha azonban kicsit több időnk van, vagy szeretnénk magunkat kényeztetni, bizony érdemes rááldoznunk az időt, hogy valódi forró csokoládét készítsünk!
A gazdagon krémes, komplex ízű forró csokoládénál ugyanis kevés finomabb dolog van a világon! Ha az élvezetet még tovább akarjuk fokozni, érdemes az extrasűrű spanyol változattal próbálkozni. A helyiek ezt legszívesebben nem is isszák „csak úgy”, hanem churros-t, azaz olajban sült, pillekönnyű, ropogós, fahéjas cukorba forgatott fánkrudacskákat mártogatnak bele. A forró csoki így a bűnbeesés maga, de néha egy kis élvezet mindenkinek jár!
1. Keverjük el a keményítőt 1 dl tejjel. Tegyük félre.
2. Melegítsük a maradék tejet forráspontig. Ha teszünk bele fűszereket, azt az elején tegyük bele.
3. Adjuk hozzá a cukrot és a felkockázott csokoládét, majd keverjük addig, míg minden fel nem olvad.
4. Keverjük újra át a keményítős tejet, és folyamatos kevergetés mellett adjuk a csokoládéhoz.
5. Lassan gyöngyöztessük az italt további 1-2 percig, míg be nem sűrűsödik kissé. Kínáljuk azonnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.