Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Érdekességek

Így teszteld le otthon a tojások frissességét

A tojás egy olyan élelmiszer, amit ha hűtőben tartunk, akár egy hónapig is simán eláll. Azonban léteznek olyan receptek, illetve ételek, melyek elkészítéséhez kifejezetten friss tojásra van szükség, így nem árt résen lenni.

Szerencsére amikor a bolt polcáról leemelsz egy dobozzal, már akkor megállapíthatod, hogy érdemes-e hazavinned. Ha a tojás héja érdes, illetve meszes, akkor nyugodt szívvel a kosaradba teheted, ám ha fényesebb, vagy simább darabok kerülnek a kezeid közé, akkor azokat inkább hagyd ott, mivel egy ideje már a bolt polcain várakozhatnak.

A feltörés után is akadnak olyan árulkodó jelek, melyek a rossz tojásra utalhatnak. Azt mindenki tudja, hogy ha kellemetlen a szaga, akkor fogyasztásra alkalmatlan, ám régiségre utalhat még az is, ha a sárgája és a fehérje összefolyik, ha a sárgája lapos, a fehérje pedig vizenyős, zavaros. Az ilyen tojásokat csak olyan ételekhez használd, ahol keményre kell főznöd, vagy rendesen megsütöd. Krémekhez és lágy tojáshoz hanyagold!

Létezik még egy szuper házi praktika, amivel még biztosabbra mehetsz a tojás frissességét illetően. Nincs szükséged másra, mint egy vízzel teli edényre, amihez hozzákeversz két-három teáskanál sót.

Most jön a varázslat

Ha a tojás elsüllyed ebben a vízben, akkor biztos, hogy friss, ha középen lebeg, akkor már kicsit régebbi, ha pedig feljön a víz tetejére, akkor bizony már matuzsálem.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.