Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Karácsony

Ehető karácsonyfadísz, 6 pofonegyszerű trükk

Ehető karácsonyfadísz, 6 pofonegyszerű trükk
Csupán néhány alapanyagra lesz szükséged és egy kis kézügyességre, hogy igazán egyedi legyen idén a fátok.

Cukormázas pillecukor

Hozzávalók:

  • fehér pillecukor
  • színes tubusos cukormáz
  • fonál, tű
  1. A vékony fonalat átfűzzük a tűn, majd csomót kötünk a végére, mintha varráshoz készülnénk.
  2. A fonalat a tű segítségével hosszában áthúzzuk a pillecukron, majd olyan hosszúra vágjuk a cérnát, hogy kényelmesen fel lehessen akasztani a fára. A végét megcsomózzuk.
  3. Cukormázzal apró pöttyöket, vagy jégvirág formát mintázunk a pillecukorra, majd álló helyzetben egy tálra helyezzük száradásig.
  4. Még mutatósabb lesz a dísz, ha csillámos cukormázat használunk.

Pillecukor füzér

Hozzávalók:

  • fehér pillecukor
  • színes tubusos cukormáz
  • fonál, tű
  1. Olyan hosszú fonalat fűzünk a tűbe, amilyen hosszú fűzért szeretnénk készíteni. Majd egyesével felhúzzuk rá a pillecukrokat.
  2. Az egyes cukrokra érdemes különböző mintákat festeni, vagy ugyanolyan motívumot, de különböző színű cukormázat használva.
  3. Ha színes, mintás karácsonyi kötözőszalagra húzzuk fel a pillecukrokat, elhagyható a cukormáz.

A Mikulás szánja

Hozzávalók:

  • 2 db mikulás bot nyalóka
  • 2 db pillecukor
  • karácsonyos kötözőszalag
  1. A nyalókákat párhuzamosan egymás mellé helyezzük, közéjük tesszük a pillecukrokat, majd a kötözővel rögzítjük.
  2. Könnyebb egymáshoz illeszteni a nyalókát és a pillecukrot, ha előtte a botocskák belső oldalát kicsit megolvasztjuk vagy benedvesítjük.

Drazsés tölcsér

Hozzávalók:

  • színes csokidrazsék
  • színes vékony kartonlap
  • fonál
  1. A kartonból 10x16 cm-es téglalapot vágunk, majd tölcsér formába tekerjük. Az alját felhajtjuk, ha szükséges, ragasztóval rögzítjük.
  2. A tölcsér csúcsos végét kilyukasztjuk, átfűzzük a nyíláson a fonalat, ez lesz az akasztó.
  3. Teletöltjük a tölcsért színes cukorkákkal, majd mehet a fára!
  4. Papírtölcsér helyett használhatunk ostyatölcsért is, így 100%-ban ehető díszt kapunk.

"ÉREZNI AZT, HOGY EZ ERŐS CUCC" - FORRALT BOROKAT TESZTELTÜNK >>>

Csokigömb

Hozzávalók:

  • 1 tábla fehér csoki
  • 2-3 szelet puffasztott rizs
  • gumicukor
  • fonál
  1. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Innentől a lehető leggyorsabban dolgozzunk!
  2. Keverjük össze a felét a darabokra tört puffasztott rizzsel.
  3. Csak kicsivel nagyobb átmérőjű golyókat gyúrjunk, mint amekkorák a gumicukrok! Dolgozzuk bele az előre megkötött akasztót.
  4. Mártsuk meg a gömböket az olvasztott csokiban.
  5. Illesszünk a golyók közepére egy-egy színes gumicukrot!
  6. Tegyük sütőpapírral bélelt tálra, és kb 15 percre helyezzük a mélyhűtőbe.
  7. Ha tehetjük, gumicukorból használjuk a karácsonyi válogatást!

Szívnyalóka

Hozzávalók:

  • 2 mikulás botnyalóka
  • kötözőszalag
  1. Ennél egyszerűbb, de mutatós díszt nem nagyon tudok elképzelni! A botok felét letörjük, a végeit kicsit megolvasztjuk, majd összeillesztjük úgy, hogy szív formát kapjunk.
  2. Sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük pár percre, amíg a cukor újra megszilárdul.
  3. A kész szívre karácsonyi kötözőt teszünk, majd a karácsonyfára akasztjuk.
  4. A csokigömbből megmaradt olvadt csokit felhasználhatjuk úgy, ha a nyalókaszív formába öntjük, és ezzel együtt a mélyhűtőbe tesszük 15 percre.

5 CSILLOGÓ KARÁCSONYI DÍSZ HÁZILAG >>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.