A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Karácsony

Ehető karácsonyfadísz, 6 pofonegyszerű trükk

Ehető karácsonyfadísz, 6 pofonegyszerű trükk
Csupán néhány alapanyagra lesz szükséged és egy kis kézügyességre, hogy igazán egyedi legyen idén a fátok.

Cukormázas pillecukor

Hozzávalók:

  • fehér pillecukor
  • színes tubusos cukormáz
  • fonál, tű
  1. A vékony fonalat átfűzzük a tűn, majd csomót kötünk a végére, mintha varráshoz készülnénk.
  2. A fonalat a tű segítségével hosszában áthúzzuk a pillecukron, majd olyan hosszúra vágjuk a cérnát, hogy kényelmesen fel lehessen akasztani a fára. A végét megcsomózzuk.
  3. Cukormázzal apró pöttyöket, vagy jégvirág formát mintázunk a pillecukorra, majd álló helyzetben egy tálra helyezzük száradásig.
  4. Még mutatósabb lesz a dísz, ha csillámos cukormázat használunk.

Pillecukor füzér

Hozzávalók:

  • fehér pillecukor
  • színes tubusos cukormáz
  • fonál, tű
  1. Olyan hosszú fonalat fűzünk a tűbe, amilyen hosszú fűzért szeretnénk készíteni. Majd egyesével felhúzzuk rá a pillecukrokat.
  2. Az egyes cukrokra érdemes különböző mintákat festeni, vagy ugyanolyan motívumot, de különböző színű cukormázat használva.
  3. Ha színes, mintás karácsonyi kötözőszalagra húzzuk fel a pillecukrokat, elhagyható a cukormáz.

A Mikulás szánja

Hozzávalók:

  • 2 db mikulás bot nyalóka
  • 2 db pillecukor
  • karácsonyos kötözőszalag
  1. A nyalókákat párhuzamosan egymás mellé helyezzük, közéjük tesszük a pillecukrokat, majd a kötözővel rögzítjük.
  2. Könnyebb egymáshoz illeszteni a nyalókát és a pillecukrot, ha előtte a botocskák belső oldalát kicsit megolvasztjuk vagy benedvesítjük.

Drazsés tölcsér

Hozzávalók:

  • színes csokidrazsék
  • színes vékony kartonlap
  • fonál
  1. A kartonból 10x16 cm-es téglalapot vágunk, majd tölcsér formába tekerjük. Az alját felhajtjuk, ha szükséges, ragasztóval rögzítjük.
  2. A tölcsér csúcsos végét kilyukasztjuk, átfűzzük a nyíláson a fonalat, ez lesz az akasztó.
  3. Teletöltjük a tölcsért színes cukorkákkal, majd mehet a fára!
  4. Papírtölcsér helyett használhatunk ostyatölcsért is, így 100%-ban ehető díszt kapunk.

"ÉREZNI AZT, HOGY EZ ERŐS CUCC" - FORRALT BOROKAT TESZTELTÜNK >>>

Csokigömb

Hozzávalók:

  • 1 tábla fehér csoki
  • 2-3 szelet puffasztott rizs
  • gumicukor
  • fonál
  1. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Innentől a lehető leggyorsabban dolgozzunk!
  2. Keverjük össze a felét a darabokra tört puffasztott rizzsel.
  3. Csak kicsivel nagyobb átmérőjű golyókat gyúrjunk, mint amekkorák a gumicukrok! Dolgozzuk bele az előre megkötött akasztót.
  4. Mártsuk meg a gömböket az olvasztott csokiban.
  5. Illesszünk a golyók közepére egy-egy színes gumicukrot!
  6. Tegyük sütőpapírral bélelt tálra, és kb 15 percre helyezzük a mélyhűtőbe.
  7. Ha tehetjük, gumicukorból használjuk a karácsonyi válogatást!

Szívnyalóka

Hozzávalók:

  • 2 mikulás botnyalóka
  • kötözőszalag
  1. Ennél egyszerűbb, de mutatós díszt nem nagyon tudok elképzelni! A botok felét letörjük, a végeit kicsit megolvasztjuk, majd összeillesztjük úgy, hogy szív formát kapjunk.
  2. Sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük pár percre, amíg a cukor újra megszilárdul.
  3. A kész szívre karácsonyi kötözőt teszünk, majd a karácsonyfára akasztjuk.
  4. A csokigömbből megmaradt olvadt csokit felhasználhatjuk úgy, ha a nyalókaszív formába öntjük, és ezzel együtt a mélyhűtőbe tesszük 15 percre.

5 CSILLOGÓ KARÁCSONYI DÍSZ HÁZILAG >>>


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.