1. A szobahőmérsékletű hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Első lépésben felfuttatjuk az élesztőt cukros, meleg tejben (nem az egész tejet melegítjük fel hozzá!).
2. Amíg elkészül, egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet egy csipet sóval, a maradék tejben elkevert tojás sárgákat, a reszelt citromhéjat, és az olvasztott vajat. Ehhez öntjük továbbá a felfuttatott élesztőt is, és kézzel laza tésztát dagasztunk. Ha összeállt, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
3. Mikor megkelt, beleforgatjuk/ belegyúrjuk a kandírozott/aszalt a kívánt méretűre vágott gyümölcsöket.
4. Kivajazunk egy cserépedényt, és beletesszük a kész tésztát és ismét kelesztjük meleg helyen. Ehhez a mennyiségű tésztához egy kb. 1,4l űrtartalmú cserépedényt (kb. 16 cm átmérőjű, 15 cm magas) használunk. Ezután éles késsel a tészta tetejét kereszt formában bevágjuk, és a mélyedésekbe kevés vajat teszünk, majd egy kevés tejjel elkevert tojással megkenjük a tetejét, és megszórjuk mandulaforgáccsal (ez akár el is hagyható).
5. A sütőt előmelegítjük 170 fokosra. A panettonénkat betoljuk a meleg sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
A karácsonyi panettone hazája Milánó. A múlt század húszas éveitől két cukrász kezdte el nagyban előállítani. 1945 után a Motta és az Allemagna már teljesen uralta a piacot. Mindenki esküdött a saját márkájára, csak az volt az igazi. Milánó lakossága éppúgy két pártra oszlott panettone ügyben, mint a két nagy milánói labdarúgócsapat, az Inter és a Milan szurkolótábora, ám karácsonyi süteményről lévén szó, a két tábor tagjai néha még köszöntek is egymásnak. A század vége felé aztán a két cég egyesült, majd külföldi kézre került. Ma ismét az olaszoké, a Bauli vásárolta meg, amelyik szintén gyárt nagyon finom panettonét, na de az nem milánói, csak veronai, ami 150 kilométerre keletre fekszik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.