Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Karácsony

Így lesz tökéletes a göngyölt hús - 3 bombajó recepttel!

Így lesz tökéletes a göngyölt hús - 3 bomba jó recepttel!
Ünnepi ételnek is kiváló a család vasárnapi kedvence. Készíts belőle dupla mennyiséget! A felét frissen feltálalhatod ebédre, a maradék pedig pompás hideg vacsora lesz másnap.

Egyszerűen kenj meg kiveregetett szárnyasmellfilét vagy szeletelt sertés-, marha-, esetleg vadhúst egy finom töltelékkel, majd tekerd fel, és kötözd össze konyhai zsineggel vagy rögzítsd fogvájóval, hústűvel. Ezután a göngyölegeket megpárolhatod lábosban vagy átsütheted az előmelegített sütőben. Némi olajjal meglocsolva vagy szalonnával beborítva nem fognak kiszáradni.

A göngyölt húst melegen a szokásos köretekkel (burgonyával, rizzsel, párolt zöldséggel) és a megfelelő mártással fogyaszthatjátok.

Hidegen különféle saláták illenek hozzá. Gyümölcsökkel társítva a büféasztalon is jól mutat.

A már bevált töltelékeket tetszés szerint variálhatod a családod ízlésétől, illetve a rendelkezésedre álló alapanyagoktól függően, de kipróbálhatsz új recepteket is.

Gombás töltelék pulykatekercshez

4 szelet pulykamellfiléhez párolj üvegesre 1 fej felkockázott hagymát 1 ek vajon. Adj hozzá 25 dkg apróra kockázott csiperkegombát, és süsd a zsírjára. Ezután forgasd össze 2 csokor finomra aprított petrezselyemmel, és ízesítsd sóval, borssal. Kend meg a masszával a hússzeleteket, és csavard fel.

Gesztenyés töltelék vaddisznóroládhoz

8 szelet kb. 10 dkg-os combhoz párolj meg 6 dkg vajon 2 fej felkockázott hagymát, majd adj hozzá 8 szem hámozott főtt gesztenyét, 20 dkg finomra darált húst (lehet vegyes) és 3 ek tejszínt. Alaposan forgasd össze, ízesítsd kakukkfűvel, rozmaringgal, valamint sóval, borssal, és kend a hússzeletekre.

Sajtos töltelék marhatekercshez

4 szelet felsálhoz olvassz ki 20 dkg felkockázott bacont, majd forgasd össze 2 gerezd finomra vágott fokhagymával és aprított petrezselyemmel. Pirítsd meg egy kevés olajon a hússzeletek egyik oldalát 1 perc alatt, és a serpenyőből kivéve oszd el ezen a felükön a baconös keveréket. Végül hintsd meg egyenletesen finomra reszelt kemény vagy félkemény sajttal, és tekerd fel a húsokat.

Göngyölt hús receptek >>>
Göngyölt hús 5 extra töltelékkel >>>
Tökéletes göngyölt rostélyos lépésről lépésre >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.