Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Karácsony

Megehető a díszítés? - Illemtan az ünnepi asztalnál

Illemtan az ünnepi asztalnál
Karácsony előtt gyakoribbak az éttermi céges vagy családi összejövetelek. Ilyenkor érdemes odafigyelnie arra, hogyan együnk, nehogy kétségbe vonják a jólneveltségünket!

Mit tegyünk, ha forró a leves?

Kerüljük a hosszas fújogatást és a szürcsölést! Inkább merjünk belőle kevesebbet, és amíg hűl, beszélgessünk az asztaltársáinkkal.

Hogyan együnk a makarónit?

Összevágva, felcsavarva? Kanállal vagy a nélkül? Nos, néhány szál tésztát szúrjunk fel a villára, húzzuk a tányér szélére, és tekerjük a spagettit vagy makarónit falatnyi nagyságú falattá a kanalában vagy a tányéron.

Illemtan az ünnepi asztalnál
Illemtan az ünnepi asztalnál

Mi legyen a szalvétával?

A használt szalvétát hajtogassuk a tiszta felével felfelé, majd a tányér bal oldalára téve vagy a tányéron hagyott evőeszközök alá szorítva váljunk meg tőle.

Szabad a kenyérrel tunkolni?

A szaftot a villára szúrt apró kenyérdarabokkal szolidan felitathatjuk, ám sose töröljük tisztára a tányért egy egész karéjjal!

Illemtan az ünnepi asztalnál
Illemtan az ünnepi asztalnál

Hová tegyük a magokat?

A meggy vagy az olívabogyó magját szolidan csúsztassuk vissza a kanalára vagy a tenyerébe, és gyűjtsük egy szalvétán vagy szükség esetén a tányér szélén. Az ételmaradékokat illetlenség a hamutálba dobni!

A dekoráció megehető?

Italok esetén a pohár szélét díszítő gyümölcsöket nem, de a fogpiszkálóra tűzött finomságokat például meg szabad enni. Az étel mellett lévő citrusfélék többnyire az egyéni ízesítést szolgálják, ezek levét késsel préselhetjük ki. A héjából sose harapjuk ki a fogunkkal a gyümölcs húsát!

HABCSÓK - A LEGJOBB, AMI A FEHÉRJÉVEL TÖRTÉNHET

ÜNNEPI ÉTELEK A MAGYAR KONYHA SZERELMESEINEK - VÁLOGATÁS

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.